OFC ruim langs Buiksloot dankzij drie goals Coolen

In de zaterdag derde klasse A heeft OFC zich in de derby tegen Buiksloot hersteld van de ruime nederlaag vorige week tegen Sporting Andijk. De ploeg van Wessel Colijn was duidelijk een maatje te groot voor de Noord-Amsterdammers en won afgetekend met 5-0. Scotty Coolen scoorde drie keer.

Voor Buiksloot was het al weer de derde ruime nederlaag op rij. Door de grote nederlagen van de afgelopen weken had Van Twiller er voor gekozen om tegen de koploper heel compact te opereren. Met als gevolg dat het initiatief volledig bij OFC lag. De ploeg van Colijn had in eerste instantie echter moeite om het vele balbezit ook om te zetten in kansen.

Na een rustige openingsfase ,waarin de thuisploeg makkelijk overeind bleef, was de eerste mogelijkheid uiteindelijk voor Eduard Lulaj, maar hij volleerde de bal over het doel van Giorgio Kuiper heen. Halverwege de eerste helft kwam OFC toch nog enigszins verrassend op voorsprong omdat Buiksloot het verdedigend aardig voor elkaar had. Verkeerd instappen zorgde er voor dat Scotty Coolen ineens oog in oog met Kuiper stond en eenvoudig kon binnen schieten (0-1). Nog geen minuut later leek het duel beslist toen Coolen, via de kluts, per ongeluk de 0-2 kon maken.

Waar Buiksloot in de slotfase van de eerste helft de schade kon beperken was het direct na de hervatting wel weer raak. Scheidsrechter Hajjaji zag een handsbal over het hoofd waardoor het spel door mocht en Coolen het meest alert was en voor de 0-3 zorgde.

Buiksloot ging op jacht naar de eretreffer, maar verder dan afstandsschoten van Khalil en Maghnaoui en José Bebeto Ngeze kwam het niet. Tien minuten na rust werd het zelfs 0-4. Jesper Roele zag Kuiper te ver voor zijn doel staan en vanaf zo’n meter of 25 schoot hij fraai binnen (0-4). Een overtreding van Van Splunter zorgde er voor dat OFC vanaf elf meter ook nog de vijfde treffer mocht maken. Cedric Tijmes faalde niet.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A