Home / Algemeen / OFC slaat slag met Omar Limon (JOS) en Rachid El Yaakoubi

OFC slaat slag met Omar Limon (JOS) en Rachid El Yaakoubi

Derdedivisionist OFC heeft opnieuw vers bloed in de aanval gepompt. Omar Limon komt over van JOS/Watergraafsmeer en Rachid El Yaakoubi trekt, na een jaar eruit te zijn geweest vanwege een zware knieblessure, zijn voetbalschoenen weer aan.

Limon zou in eerste instantie bij JOS/Watergraafsmeer blijven. Hij ging ook niet in op avances van andere clubs, totdat OFC opeens met een concreet verhaal kwam. Het onderlinge contact was er al langer. “JOS gunt mij deze stap omhoog. Dat is allemaal in goed overleg gegaan, zij hebben volledig meegewerkt”, zegt Limon, dit seizoen goed voor negentien doelpunten in de zondag eerste klasse A.

De 28-jarige spits was bezig aan zijn tweede seizoen op Sportpark Drieburg. Eerder speelde hij een jaartje onder zijn vader John bij tweedeklasser DCG en daarvoor enkele jaren voor Huizen. “Daar heb ik het in de Hoofdklasse niet onverdienstelijk gedaan. Dat niveau is een beetje vergelijkbaar met de Derde Divisie.”

Foto Hans Heemskerk | Rachid el Yaakoubi

Rachid El Yaakoubi besloot een jaar geleden zijn schoenen aan de wilgen te hangen nadat hij in dienst van Rijnsburgse Boys een zware knieblessure opliep. “Ik was er helemaal klaar mee. Dat had misschien meer met emoties te maken. Ik ben gaan revalideren bij RKAV Volendam en mijn knie heeft het goed gehouden. Ik heb er geen last meer van. Het afgelopen jaar ben ik getrouwd, hebben wij een kind gekregen en wil ik het weer proberen. Alleen had ik er geen zin meer in om veel te reizen.”

De vleugelaanvaller sprak met meerdere clubs om zijn loopbaan weer op te pakken, maar miste telkens het vertrouwen. “Allemaal waren ze terughoudend over mijn blessure. OFC niet. Zij bieden mij een podium om revanche te nemen, te laten zien dat ik het nog steeds kan. Het spelletje verleer je ook niet na een jaar. Bovendien heb ik van oud-ploeggenoten uit mijn tijd bij Koninklijke HFC alleen maar lovende woorden gehoord.”

Foto boven: Omar Limon | Michel Bes

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC