OFC sleept overwinning tegen Dongen met moeite binnen

OFC staat na vier wedstrijden nog altijd met het volledig aantal punten. De Oostzaners wonnen zondagmiddag na een moeizame tweede helft met 2-1 van Dongen.

De thuisploeg begon uitstekend aan de openingsfase en creëerde direct de nodige kansen, waaruit al snel de openingstreffer ontstond. Een prachtige actie van Abdel Malek el Hasnaoui aan de rechterkant van het veld resulteerde in een lage voorzet, waarna Bilal el Amrani de bal uitsluitend nog hoefde binnen te lopen. OFC bleef in de eerste helft domineren en kreeg via Niels Springer en Genridge Prijor zelfs kansen op meer treffers, maar beide spelers kregen de bal niet tegen de touwen aan.

Desondanks kwam OFC in de eerste helft nog op een 2-0 voorsprong. Rano Burger gaf de bal aan Victor van der Linde die op de rand van het strafschopgebied stond. De voetballer draaide naar zijn goede been en schoot snoeihard in de lange hoek raak. De verdubbelde voorsprong gaf OFC het vertrouwen om nog vrijer te voetballen en op zoek te gaan naar een grotere tussenstand. Burger en Denzel Prijor waren allebei nog dichtbij, maar het lukte OFC niet meer om voor rust verder afstand te nemen.

Waar OFC in de eerste helft uitstekend uit de kleedkamer kwam, was dat na de theepauze wel anders. Dongen besloot verder naar voren te spelen en de tegenstander vast te zetten, terwijl de gastheer juist meer achteruit ging lopen. De bezoekers begonnen daarom steeds meer te domineren en leken de aansluitingstreffer te maken via Roshendley Saez, maar de speler van Dongen stond buitenspel.

De waarschuwing hielp OFC echter niet beter in het spel komen, want de ploeg van trainer Pieter Mulders kwam steeds verder onder druk te staan. Kort na het afgekeurde doelpunt maakte Dongen alsnog de 2-1. Een schitterende pass kwam terecht bij Jari Koenraat die de bal feilloos achter keeper Mike Grim schoot. Dongen drong aan het einde van de wedstrijd verder aan, terwijl OFC eveneens nog de nodige kansen kreeg, maar beide ploegen slaagden er niet meer in om tot scoren te komen.

Mulders was dan ook opgelucht met de drie punten die zijn ploeg behaalde. “Ik heb mijn ploeg in de rust gewaarschuwd dat Dongen wel eens anders uit de kleedkamer kon komen”, benadrukt de oefenmeester. “Helaas is het ons niet gelukt om daarop goed te reageren. We lieten ons in de tweede helft overrompelen en dan roep je het over jezelf af dat de tegenstander in de wedstrijd komt. Gelukkig is het resultaat voor ons nog positief geëindigd, waardoor het vooral een leerzaam duel is.”

Tekst: Jordi Smit