Home / Derde Divisie zondag / OFC sluit ook tweede duel winnend af

OFC sluit ook tweede duel winnend af

OFC heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd winnend afgesloten. In het lastige uitduel tegen Dongen boekten de Oostzaanders een 0-1 overwinning, waardoor de club nog altijd gedeeld bovenaan staat in de Derde Divisie.

De gedachten van OFC gingen voor de wedstrijd terug naar maart van dit jaar. Ook toen namen de spelers van hoofdtrainer Roy van der Mije het in een uitwedstrijd op tegen Dongen. OFC voetbalde destijds een moeizame wedstrijd en verloor uiteindelijk met 2-1, wat de oefenmeester absoluut wilde voorkomen. Dat lukte OFC zondagmiddag goed, want binnen een half uur stond de 0-1 al op het scorebord. Met een sliding veroverde Bilal el Amrani de bal, waarna hij alleen op de keeper afging. Waar de doelman dacht dat El Amrani de bal hard in het doel zou schieten, werkte hij deze beheerst in de korte hoek binnen: 0-1. OFC hield na de openingstreffer het initiatief, al bleef Dongen met zijn vele individuele kwaliteiten gevaarlijk. Tot veel kansen leidde het echter niet, waardoor OFC met een kleine voorsprong richting de kleedkamers ging.

Dongen moest met deze stand in de tweede helft het initiatief nemen, terwijl de bezoekers ervoor kozen om rustig achterover te leunen en vanuit de counter verder te spelen. Hoewel de ruimte er voor OFC lag om de score verder te verruimen, was de club veelal slordig in balbezit. Aan de andere kant was ook Dongen niet gevaarlijk. De club hoopte dat de bal een keer goed zou vallen, wat niet gebeurde. In de loop van de tweede helft besloot Van der Mije in te grijpen door wat wissels toe te passen, een beslissing die OFC meer balbezit opleverde. In de slotfase van het duel kreeg OFC nog een strafschop mee, maar in tegenstelling tot vorig weekend ging de bal er niet in. Desondanks maakte de club met een 0-1 overwinning en een goed gevoel de terugrit richting Amsterdam.

Door de overwinning heeft OFC nu 6 punten uit twee duels, waarmee Van der Mije meer dan content is. “We hebben weer hard gewerkt voor deze overwinning”, reageert de trainer. “Ik zie echter ook voldoende verbeterpunten waarmee we de komende periode aan de slag moeten. In de tweede helft waren we bijvoorbeeld te slordig in balbezit, waardoor je Dongen in het zadel kunt helpen. Gelukkig bleef het 0-1 staan. Daarmee gaan we met een beter gevoel naar huis.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC