OFC sprokkelt puntje tegen FC Lisse

In een laatste poging tot een Houdini-act om zich te handhaven, heeft OFC thuis een punt weten te pakken tegen FC Lisse: 0-0. Omdat concurrent IJsselmeervogels verloor, kruipt OFC toch weer een puntje dichterbij.

OFC moest het achterin doen zonder Daryl Baly, die interlandverplichtingen heeft voor Aruba. De eerste kansen van het duel waren voor FC Lisse. Eerst schoot Jeffrey Klijbroek ruim over en even later was Enzo Stroo met een kopbal dichter bij de 0-1, maar ook zijn poging ging over het doel. Nog eens een paar minuten later eindigde een schot van Max Hudepohl op de lat. Daarna was de storm FC Lisse even uitgeraasd en waren er in de eerste helft verder weinig hoogtepunten meer te noteren. Zo zochten beide ploegen met de brilstand op het bord de kleedkamers weer op.

Een paar minuten na rust was Klijbroek gevaarlijk, maar de OFC-goalie bood redding. Daarna werd ook OFC dreigend, maar het wist de score niet te openen. Er volgden nog diverse kansen voor FC Lisse, waaronder een gevaarlijke vrije trap, maar goals vielen er niet meer.

Voor OFC betekent dit het einde van een vervelende reeks van vijf nederlagen op rij. Het heeft nu zes punten achterstand op IJsselmeervogels, de directe concurrent voor degradatie. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Jacks League