OFC stunt met zege op HHC Hardenberg

In de strijd om lijfsbehoud heeft OFC belangrijke punten gepakt en dat deed het op een onverwacht moment. HHC Hardenberg is één van de titelkandidaten en de voornaamste concurrent van koploper AFC. OFC blijkt het dit seizoen juist goed te doen tegen de hoger geklasseerde ploegen. Eerder wist het AFC al te verrassen en nu dus ook HHC: 0-2.

De eerste domper voor HHC was al halverwege de eerste helft, toen topscorer Hardijk zich geblesseerd moest laten vervangen door Reinders. Voetballend liet de thuisploeg niet zien een kampioenskandidaat te zijn en dus kon OFC toeslaan. Dat deed het twee keer vlak voor rust. Eerst was het Niels Butter die de 0-1 op het scorebord zette en vlak daarna maakte Niels Springer er 0-2 van. Een behoorlijke opsteker zo voor de theepauze.

Na rust wisselde HHC meerdere malen aanvallend om iets te forceren en OFC van de wijs te brengen. De Oostzaners bleven echter prima op de been en de overwinning kwam eigenlijk geen moment meer in gevaar. OFC kruipt dus in ieder geval weer wat dichter bij IJsselmeervogels, concurrent in de degradatiestrijd. HHC gaat komende week met een achterstand van zes punten op bezoek bij koploper AFC. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Jacks League

Archieffoto: Tom Poederbach