OFC trekt eerste overwinning van het seizoen over de streep

OFC heeft zijn eerste competitiewedstrijd in de Derde Divisie winnend afgesloten. De Oostzaanse club boekte een 1-2 overwinning op bezoek bij ADO ’20.

De ploeg van hoofdtrainer Pieter Mulders begon met een 4-3-3 formatie aan de wedstrijd, terwijl ADO ’20 de tegenstander met een 5-3-2 systeem probeerde de baas te zijn. Hoewel de thuisploeg OFC vooral opwachtte, was de eerste kans voor ADO ’20. De bal ging echter niet tegen de touwen, waarna de bezoekers wel de openingstreffer maakten. Een voorzet aan de rechterkant van het veld kwam bij Genridge Prijor terecht die het eerste doelpunt maakte. Voor rust lukte het zijn broer Denzel Prijor eveneens om te scoren, waardoor OFC met een 0-2 voorsprong de rust leek in te gaan.

Er leek voor OFC dan ook niets aan de hand, maar vlak voor de theepauze kwam de club alsnog in de problemen terecht. Milan Klopper nam de bal uitstekend mee in het strafschopgebied van de Oostzaanders en trof eveneens doel, waardoor de spanning in de wedstrijd terug was. ADO ’20 probeerde in de tweede helft dan ook door te drukken, terwijl OFC vooral op de tegenaanval loerde. De laatste vijf minuten was het voor OFC nog enigszins spannend, maar uiteindelijk trok de club de zege over de streep.

De overwinning gaf Mulders na de wedstrijd veel blijdschap. “Het is heerlijk om na anderhalf jaar weer op het veld te staan en een wedstrijd af te werken. Dan is het extra fijn als je gelijk drie punten binnenhaalt”, vertelde de oefenmeester. Aankomend weekend staat een wedstrijd tegen HSC ’21 op het programma.

Tekst: Jordi Smit