Genridge Prijor

OFC trekt Genridge Prijor aan: “Weer leuk om met mijn tweelingbroer te spelen”

Ajax Zaterdag-aanvaller Genridge Prijor ruilt komend seizoen de Derde Divisie Zaterdag in voor de Derde Divisie Zondag. De geboren Zaandammer gaat spelen voor OFC, waar zijn tweelingbroer Denzel Prijor al speelt.

De buitenspeler maakte afgelopen zomer de overstap van ONS Sneek naar Ajax Zaterdag. Hij ging lang ervanuit dat hij ook na de zomer in Amsterdam zou voetballen, maar die overtuiging veranderde richting het voorjaar. “Ajax is bezig met het terughalen van oud-profs, waarop ze voor mijn gevoel hun aandacht willen vestigen”, legt Prijor uit. “Bovendien kwam OFC voorbij en leek me dat gewoon een mooie club om voor te spelen. De laatste jaren doet de club mee voor de bovenste plaatsen in de competitie, waardoor de uitdaging voor mij eveneens wat groter wordt. Dat lijkt me mooi om te beleven.” Prijor kent al verschillende spelers uit de OFC-selectie. “Het is natuurlijk weer leuk om met mijn tweelingbroer te spelen, want we hebben een goede klik. Daarnaast ken ik verschillende spelers uit mijn periode bij FC Volendam.”

Prijor hoopt bij OFC samen met zijn broer in het basisteam te komen. “Ik ben gehaald als een versterking voor de selectie, maar moet een basisplaats zelf nog afdwingen tijdens trainingen. De nieuwe trainer (Pieter Mulders, red.) heeft veel ervaring om op Divisie-niveau training te geven, waardoor ik zin heb om met hem samen te werken.” De aanvaller heeft het gevoel dat hij van toegevoegde waarde kan zijn voor het huidige team van OFC. “Mijn persoonlijke doelstelling is om minimaal tien doelpunten te maken, zodat ik het team kan helpen om mooie prestaties te behalen. Als team hopen we voor promotie naar de Tweede Divisie te spelen.” Prijor merkt dat de club daar in ieder geval klaar voor is. “De laatste jaren was de vereniging al dichtbij. Hopelijk lukt dat ons volgend seizoen wel.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)