Home / Algemeen / OFC trekt Nick Zeijlmans (FC Volendam) aan

OFC trekt Nick Zeijlmans (FC Volendam) aan

Nick Zeijlmans maakt de oversteek van de Derde Divisie zaterdag naar de Derde Divisie zondag. De 22-jarige centrale verdediger moest vanwege een aflopend contract bij FC Volendam op zoek naar iets nieuws en heeft dat gevonden in OFC.

Zeijlmans sprak met Olaf Lindenbergh en ploeggenoot Mitchel Michaelis over zijn nieuwe club en hoorde alleen maar positieve verhalen. “Ik ben een jongen die op zijn gevoel afgaat. Daarom kies ik ervoor om goed met mensen erover te praten. Ze waren allebei positief. Bovendien spreekt de club zelf uit een stabiele tweededivisionist te willen worden en dat ze nog niet helemaal tevreden zijn over hun huidige plek (vierde in de Derde Divisie, red.). Die ambitie sprak mij aan.”

De mandekker kwam tot drie optredens in het eerste elftal van FC Volendam, nadat hij daar vanaf 2008 de jeugd doorliep. Eerder speelde hij voor AFC’34 en AZ. Voor de rest moest Zeijlmas het de afgelopen drie seizoenen doen met minuten in Jong Volendam. “Mijn contract loopt af en werd niet verlengd. Ik denk dat de blessures van de afgelopen jaren daar wel een rol in hebben gespeeld.”

OFC hapte als eerste toe. Zeijlmans kwam in contact met Louis Wijdenbosch en raakte onder de indruk van zijn verhaal. “Vorig seizoen heb ik nog tegen OFC gespeeld. Dit seizoen heb ik ze niet zien spelen, maar het staat op de planning om binnenkort even langs te gaan.” Ondanks zijn vertrek uit Volendam wil hij het profvoetbal niet voorgoed vaarwel zeggen. “Natuurlijk hoop ik nog op ergens op. Je houdt rekening met een aantal scenario’s en dit was er eentje van.”

Foto: Orange Pictures

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC