Home / Derde Divisie zondag / OFC verslaat Hoek en gaat door in TOTO KNVB Beker

OFC verslaat Hoek en gaat door in TOTO KNVB Beker

OFC heeft zaterdagmiddag de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt. De strijdende Oostzaners wonnen een moeilijke uitwedstrijd tegen Hoek met 1-3, dankzij twee doelpunten van Niels Springer en een treffer van Joël Donald.

Hoofdtrainer Roy van der Mije besloot op een wat andere manier aan de wedstrijd te beginnen. Waar OFC bekendstaat om zijn aanvallende speelstijl met veel druk op de tegenstander, zakte de ploeg tegen Hoek rustig in en gokte het op de tegenaanval. Daarmee wist OFC duidelijk te verrassen en binnen zeven minuten stond het dan ook al 0-1 voor de bezoekers. Bilal el Amrani zag dat Springer via een steekpass goed te bereiken was. De aanvaller kwam vervolgens oog in oog te staan met de doelman van Hoek. Springer twijfelde geen moment en lobde de bal beheerst over de keeper tegen de touwen: 0-1.

Hoewel Hoek ook in de periode na de voorsprong het meeste balbezit had, was OFC effectiever en kwam het zelfs op 0-2. Na 24 minuten spelen kwam linksbuiten Mukhtar Suleiman naar binnen dribbelen, waar hij wederom Springer zag vrijstaan. Suleiman zette zijn teamgenoot vrij voor de keeper, die om zijn as weg draaide en raak schoot. Door de ruime voorsprong moest Hoek komen, maar tot grote kansen wist het maar niet te komen, wat onder meer kwam door de verdedigende tactiek die het toepaste en de rust die keeper Petar Stoskovic op de achterhoede had. Desondanks kreeg Hoek aan het einde van de eerste helft nog een aantal opgelegde kansen, maar de club was niet in staat om de score te verkleinen.

Ook in het begin van het tweede bedrijf kwam Hoek er verschillende keren gevaarlijk uit. Zo kreeg Niels de Pauw de bal op een presenteerblaadje naar zich toegespeeld, maar verzuimde hij te scoren door tegen de lat aan te koppen. Hoek ging steeds aanvallender spelen, waardoor eveneens steeds meer ruimte in de achterhoede kwam. Daar profiteerde OFC een paar keer van. Na ruim een uur spelen kreeg Suleiman zelfs de kans om 0-3 te maken. Hij schoot raak, maar werd teruggefloten voor buitenspel. Het was echter duidelijk te zien dat de aanvaller achter de Hoek-verdediging vandaan kwam, waardoor OFC een doelpunt werd ontnomen.

Ruim een kwartier voor tijd kwam Hoek alsnog terug in de wedstrijd. Na een drukke situatie in het strafschopgebied van OFC kreeg de club een penalty, die Steve Schalkwijk nam. De voetballer schoot in de rechterhoek raak, waardoor de spanning in het duel toenam. Hoek zette alles in het werk om de gelijkmaker te forceren, door onder meer vijf aanvallers binnen de lijnen te zetten, maar het doelpunt wilde maar niet vallen. In de blessuretijd maakte OFC aan alle illusies van Hoek een einde door de 1-3 op het scorebord te zetten. Deze keer was niet Springer, maar Joël Donald die voor OFC scoorde.

Van der Mije zag dat zijn team een uitstekend resultaat neerzette tegen een sterke tegenstander. “Een club kan in de KNVB Beker natuurlijk prachtige wedstrijden spelen, dus het was belangrijk dat we een goed resultaat zouden neerzetten. Bovendien gaan we met dit positieve resultaat volgende week met een goed gevoel de competitie in. Die positiviteit moeten we volgende week meenemen, waarmee we verder bouwen aan hopelijk een schitterend seizoen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC