Home / Algemeen / OFC versterkt zich met Amsterdammer Touvarno Pinas

OFC versterkt zich met Amsterdammer Touvarno Pinas

OFC kan binnenkort beschikken over Touvarno Pinas. De 32-jarige vleugelverdediger traint sinds november mee met de derdedivisionist en kwam voor het laatst uit voor het Israëlische Hapoel Ramat Gan. Het wachten is nog op het resterende papierwerk voor een internationale overschrijving.

“Ik ben terug naar Nederland gekomen om dicht bij mijn gezin te zijn. Met clubs uit de Jupiler League ben ik er niet uitgekomen en vervolgens kwam ik via-via in contact met OFC”, legt Pinas uit, die enthousiast werd van de visie van OFC. “Het is een club die wil groeien. Als je daar een bijdrage aan kan leveren, is dat altijd mooi. Omdat ik de club verder niet kende, heb ik een beetje informatie opgezocht en kwam ik erachter dat ik zelfs een aantal spelers ken: Orlando Smeekes, Carlos Groen, Adnan Barakat, Chavez Uitenwerf, Bryan Ottenhoff. Dat maakt het een stuk makkelijker, je weet ook gelijk in wat voor groep je terecht komt.”

Pinas, die in de jeugd speelde voor de Amsterdamse clubs KBV en Neerlandia/SLTO, heeft een verleden bij Telstar, RKC en Almere City. In Almere speelde hij nog samen met Thijs Sluijter (assistent-trainer van OFC). In 2011 zette de verdediger zijn loopbaan voort in Israël, waar hij uitkwam voor Maccabi Netanya, Hapoel Haifa, Kiryat Shmona en Hapoel Ramat Gan. Pinas moet nog even wachten tot hij zijn debuut voor OFC kan maken, want de internationale overschrijving duurt langer dan gedacht. “Ik heb de mensen in Israël gevraagd een beetje gas erachter te geven, want ik wil spelen.”

De Amsterdammer traint sinds november mee in Oostzaan. Ondanks zijn ervaring zal Pinas rustig beginnen bij OFC. “Ik ben nieuw bij de club, dus ga niet gelijk allerlei dingen roepen. Eerst moet je iedereen goed leren kennen, vooral degene met wie je in het veld staat en met hem een goede band krijgen. Dan weet je wat je van elkaar kan verwachten. Daar vanuit moet je beginnen. Met die kleine dingen kan je punten pakken.” Die punten kan OFC goed gebruiken in de jacht op promotie naar de Tweede Divisie. “De titel is nog niet uit zicht (elf punten achterstand op UNA, red.), maar het doel is in ieder geval een periode. En ik geloof dat de jongens dat ook allemaal beseffen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend