Pieter Mulders

OFC vliegt in de verlenging uit de KNVB Beker

OFC heeft het hoofdtoernooi van de KNVB Beker op een haar na niet bereikt. De derdedivisionist ging in de verlenging onderuit tegen Excelsior Maasluis.

Beide ploegen begonnen vanuit een 5-3-2 formatie aan de wedstrijd. Waar Excelsior Maasluis met twee verdedigend ingestelde spelers aan de zijkanten voetbalde, bracht hoofdtrainer Pieter Mulders met Max Veerman en Genridge Prior op die posities aanvallendere spelers. Het resulteerde in een betere openingsfase van OFC dat een aantal kansen kreeg voor de openingstreffer. Desondanks kreeg Excelsior Maassluis na twintig minuten spelen een penalty mee die Mike Grim wist te stoppen.

Excelsior Maassluis had aan het einde van de eerste helft het betere van het spel en nam dit aan het begin van de tweede helft ook mee. Tot grote kansen leidde het echter niet: de wedstrijd was vooral een schaakspel waarin beide clubs weinig weggaven. In de slotfase van de tweede helft draaide het spelbeeld weer in het voordeel van OFC dat enkele kansen kreeg voor de overwinning. Mo Chih (mis) en Bilal el Amrani (paal) hadden echter niet het geluk mee, waardoor OFC en Excelsior Maasluis de verlenging in moesten.

Door de vermoeidheid van beide teams ging het spel in de verlenging over en weer. Excelsior Maasluis had het geluk dat het in de eerste helft van de verlenging op voorsprong kwam te staan. De ingevallen Mikail de Brito Ramos kreeg de bal bij een afgeslagen corner op zijn voeten en schoot deze tegen de touwen aan. OFC stelde vervolgens alles in het werk om de gelijkmaker te maken en was enkele keren dichtbij. In de blessuretijd stuurde OFC zelfs de keeper naar voren bij een corner. Toen Excelsior daarna counterde, was het voor De Brito Ramos slechts een koud kunstje om de bal in een leeg doel te werken: 0-2.

“De teleurstelling is bij ons natuurlijk groot, want we wilden graag door in de beker. Desondanks heb ik vanavond ook veel positieve zaken gezien”, oordeelde Mulders. “We hebben heel hard gevochten in een gelijk opgaande wedstrijd en zijn daar niet voor beloond. Als we de aankomende maanden in de competitie echter met deze instelling op het veld staan, krijgt elke tegenstander het moeilijk tegen ons.”

Tekst: Jordi Smit