OFC (zaterdag) blijft op titelkoers na moeizame zege op Buiksloot

OFC is heel diep moeten gaan om laagvlieger Buiksloot van zich af te schudden. De koploper van de zaterdag derde klasse A kreeg de promovendus pas diep in de blessuretijd op de knieën (3-2), waardoor de ploeg van Wessel Colijn zich volgende week tot kampioen kan kronen. Buiksloot is ondanks de nederlaag veilig.

Beide ploegen konden een zege goed gebruiken en ging daardoor ook vol voor de winst. OFC nam al snel bezit van het middenveld en was dicht bij een gelukkige openingstreffer. Buiksloter Sergen Ozgüven maakte het zijn eigen doelman Giorgio Kuiper met een slechte terugspeelbal moeilijk, maar ze kwamen allebei met de schrik vrij. Aan de andere kant van het veld namen de bezoekers brutaal de leiding. Fraai voorbereidend werk van José Bebeto Ngeze bracht de bal op het randje van buitenspel bij topscorer Sergay Gemin (volgend seizoen OSV) en hij schoof de 0-1 voor de gasten binnen.

Na deze treffer bleef het tempo onverminderd hoog. Met de tussenstand van de concurrentie in het achterhoofd – Hellas Sport leidde met 1-0 tegen Sporting Andijk – moest er gewonnen worden door OFC. De Oostzaners deden wat zij moesten doen en zetten Buiksloot direct na rust vast op eigen helft. Tot veel kansen leidde dit nog niet, hoewel Buiksloot soms met kunst- en vliegwerk op de been bleef. Op de counter kon Buiksloot steeds minder gevaarlijk worden en het wachten was op de gelijkmaker.

De uitblinkende Kuiper stond een gelijkmaker meerdere keren in de weg. Tot overmaat van ramp verdubbelden de bezoekers zelfs de voorsprong. Bij één van de spaarzame uitvallen speelde Mosawer Hashemi zichzelf goed vrij om er 0-2 van te maken. Nog geen twee minuten later had OFC de aansluiting gevonden dankzij een knappe kopbal van Julian Regterschot.

OFC rook bloed en vond dat ook: drie minuten na de 1-2 werd het ook 2-2 volgens hetzelfde recept. Een afgemeten voorzet vanaf links werd nu door Eduard Lulaj binnen gekopt. Buiksloot leek te bezwijken onder de druk en OFC kreeg een strafschop. Tim Kuiper zag zijn inzet echter gekeerd worden. In de slotfase gebeurde er van alles voor de beide doelen. Zo had Ngeze de 2-3 moeten maken, maar van dichtbij schoot hij over. Aan de andere kant hadden de gastheren het vizier ook niet op scherp staan.

Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel. Totdat OFC in de zevende minuut van de blessuretijd alsnog de zege in de wacht sleepte. Met een bekeken schot bracht Kuiper de gelukkige 3-2 eindstand op het scorebord. Daardoor staan de Oostzaners op matchpoint en kunnen bij winst op bezoek bij nummer drie Sporting Andijk het kampioenschap vieren. Bij Buiksloot was ondanks de onterechte nederlaag opluchting, omdat zij door de resultaten op de andere velden definitief veilig zijn.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC