OFC (zaterdag) legt proeve van bekwaamheid af bij concurrent Hellas Sport

“Als je met 1-4 van Hellas Sport kan winnen, kan je iedereen aan.” Bij zaterdag derdeklasser OFC blaken ze van zelfvertrouwen. De ploeg van Wessel Colijn is enkele weken de koppositie kwijt, maar dat doet de Oostzaners weinig. Directe concurrent Hellas Sport werd overtuigend opzij gezet.

Halverwege was het verschil al gemaakt. Bij het ingaan van de rust leidde OFC met 0-3. Een belangrijke rol was weggelegd voor Eddie Lulai. Eerst opende hij de score op aangeven van Jordi Zijlmans, na een half uur spelen schoot de aanvaller een vrije trap stijf in de kruising. Julian Regterhorst maakte er vlak daarna uit een rebound zelfs 0-3 van. Een weelde voor OFC.

Pas diep in de tweede helft slaagde Hellas Sport erin om iets terug te doen via Merk van Veen. “Daarna kwamen wij onder druk te staan, omdat je weet dat Hellas Sport vol voor de aanval gaat. Maar de vechtmachine van OFC bleef goed overeind”, zag een tevreden Colijn. “We knokten voor elke meter. Het was een lust voor het oog om te zien hoe de spelers ervoor gingen.” Het werd vlak voor tijd nog beloond met een 1-4 voor Joey Zandwijk.

Op bezoek bij nummer drie Hellas Sport winnen; Colijn weet dat dit een belangrijke en knappe zege is. Zeker op de manier waarop. “Voor het moraal is dit verschrikkelijk belangrijk. OFC staat er nu heel goed op. Het is een serieuze test en ik heb echt een kampioenswaardige ploeg gezien. Onze wilskracht is bepalend, daar kunnen wij heel ver mee komen.”

De Oostzaners blijven koploper Sporting Andijk in de nek hijgen. De laatste competitiewedstrijd, op 26 mei, is meteen de topper, waarin het kampioenschap beslist zal worden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto’s Carolien Kramer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC