OFC (zaterdag) op eigen veld afgetroefd door Kadoelen

Kadoelen heeft in de zaterdag derde klasse A voor een kleine stunt gezorgd door koploper OFC op hun terrein te verrassen. Onder leiding van Jordi van Beek, die tot het eind van het seizoen de honneurs waarneemt in Amsterdam-Noord, won de middenmoter met 1-3.

Bij zijn terugkeer als hoofdtrainer van Kadoelen wilde Van Beek direct de boel op scherp krijgen en zette OFC vol onder druk. Hier kwam de thuisploeg nauwelijks onderuit. Na vijftien minuten leverde het de gasten een verdiende voorsprong op. Bryan Fleysman werd rond de strafschopstip aangespeeld en raakte de bal helemaal verkeerd, maar dusdanig dat doelman Fabian van de Heuvel op het verkeerde been stond en de bal tergend langzaam in het net rolde: 0-1.

OFC had nog altijd geen antwoord op de strijdwijze van Kadoelen. Daar profiteerden de Amsterdammers optimaal van. Van de Heuvel greep weifelend in bij een ongelukkige hoge bal van zijn teamgenoot Barry Kuiper, de alerte Mitch van Ankeren sprong hoger en kon de bal daardoor in het lege doel koppen: 0-2. Met nog een kwartier te gaan in de eerste helft zat Kadoelen op rozen. De pijp was nog niet leeg en dit leidde bijna tot de 0-3. Een gedekt schot van Jimmy Outhuijze werd echter van de lijn gehaald.

Trainer Wessel Colijn greep halverwege in door doelman Van de Heuvel te vervangen voor Joey Zandwijk en met een donderspeech een scherper OFC op het veld te krijgen. Op het moment dat de energie wegvloeide bij Kadoelen en zij zich moesten beperken tot tegenhouder, namen de Oostzaners de touwtjes flink in handen. Met een aantal fraaie reddingen hield keeper Mike Oudshoorn zijn doel nog schoon.

Een aanvalsoffensief leverde vijf minuten voor tijd pas de aansluitingstreffer op. Julian Regterschot kreeg teveel tijd en ruimte om uit te halen, en met succes: 1-2. Kadoelen kwam er niet meer aan te pas en werd volledig teruggedrongen door OFC. Bij het ingaan van de blessuretijd besloot Sergio Vlijter, uit zekerheid, een vrije trap van zo’n 35 meter in één keer richting het doel te schieten. Tot ieders verbazing liet Zandwijk de bal opeens los en daar was Van Ankeren als de kippen bij om dit foutje af te straffen en de wedstrijd in het slot te gooien: 1-3.

Door deze overwinning meldt Kadoelen zich in de subtop. OFC heeft nog altijd de koppositie in handen. Wel zagen de Oostzaners achtervolgers Hellas Sport (één wedstrijd minder gespeeld) en HCSC tot op drie punten naderen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.