OFC (zaterdag) steelt punten van Buitenveldert

Na afloop van de Wedstrijd van de Week, twee weken geleden tegen OSV (0-1), deed interim-trainer Fred Holverda de toezegging dat OFC, op dat moment zonder zege, de laatste twee duels voor de winterstop in de zaterdag tweede klasse A winnend zou afsluiten. En hij hield zijn woord. Na de overwinning bij FC Zaandam (0-2) werd ook concurrent Buitenveldert, weliswaar volkomen onverdiend, met 1-0 geklopt.

Vanaf begin tot eind dicteerde Buitenveldert de wedstrijd. Door de Amsterdamse druk werd OFC gedwongen tot het hanteren van de lange bal. Bovendien kreeg de ploeg van Wilfred den Breejen ook de betere kansen. Akke Pennin schoot een vrije trap op de paal en Damian de Boer en Nerivio Kasanwirjo wisten uitgespeelde aanvallen niet te benutten. OFC creëerde in de eerste helft niets en mocht in de handen knijpen dat het bij 0-0 bleef.

Na de rust was de thuisploeg het eerste kwartier een stuk feller, maar kon dit niet lang volhouden en zag Buitenveldert de controle weer overnemen. De ingevallen Antonie de Puysselaar kreeg met bijna zijn eerste balcontact een megakans, maar hij schoot in de handen van de goed keepende Davey Clements. Eén keer werd de doelman van OFC geklopt, maar hield linksback Nigel Coolen de snelle Kasanwirjo van het scoren af. Vlak hierna verzuimde Kasanwirjo opnieuw de score te openen.

En dan gaat een oude voetbalwet gelden. Waar Buitenveldert steeds vergat de trekker over te halen, slaagde OFC hier wel in. Vlak voor tijd belandde een corner voor de voeten van Eduard Lulaj, die de 1-0 tegen de touwen schoot. In de blessuretijd probeerde Buitenveldert nog een gelijkspel eruit te slepen, maar faalde Mehdie Kwyasse in de afronding.

OFC gaat ondanks de zege als de rode lantaarndrager de winterstop in. De Oostzaners hebben inmiddels de achterstand op nummer voorlaatst Buitenveldert teruggebracht naar vier punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)