OFC (zaterdag) zoekt in Oostzaanse derby tegen OSV naar eerste zege

Nog voordat het zaterdagelftal van OFC vorig seizoen kampioen werd, ging het al over een mogelijke derby tegen de oude buurman OSV. Komend weekend nemen beide ploegen het in de tweede klasse A tegen elkaar op, tevens onze Wedstrijd van de Week. De Oostzaanse Football Club versus Oostzaanse Sport Vereniging.

De laatste keer dat de derby van Oostzaan op het programma stond, was in het seizoen 2010/11 in de zaterdag vierde klasse. Beide ploegen wonnen de thuiswedstrijd, OSV werd kampioen. Op zondag waren ze elkaar al uit het oog verloren: OFC klom flink omhoog en speelt nu in de Derde Divisie, terwijl OSV sinds 2017 geen Zondag 1 meer heeft. De roots van OSV liggen in Oostzaan, ook al is de club langzaam naar Amsterdam-Noord gekropen. Het verleden wakkert de derbygevoelens aan: de wedstrijd leeft in het dorp.

Vorig seizoen werden de eerste plaagstootjes uitgedeeld. “Voordat we kampioen werden, zeiden we tegen de spelers van OSV al: jongens, volgend seizoen met het mes tussen de tanden tegen elkaar”, zegt OFC-aanvoerder Justin Nep. “Er zijn heel veel jongens die vrienden hebben bij OSV en andersom ook. Dat is leuk. Je ziet op social media en in de kantine dat het leeft. Ook bij mensen waarvan ik het bijvoorbeeld niet verwacht. We hebben wel een aantal vaste supporters dat komt kijken, maar je hoort nu ook mensen erover die je normaal niet langs de kant ziet staan.”

Toch leven ze bij OFC anders naar de derby toe dan OSV onwaarschijnlijk zal doen. OFC, nieuw in de tweede klasse, staat met één punt uit negen wedstrijden onderaan. OSV heeft vijftien punten meer en bezet knap de vierde plek. Nep: “Voor ons is het belangrijk dat we een keer drie punten pakken. Als dat tegen OSV gebeurt, zal het helemaal lekker zijn. Maar wij moeten het als een normale wedstrijd zien, want die punten kunnen wij heel goed gebruiken.”

De 25-jarige centrale verdediger moet daarvoor Joey Noordenbos (heeft een verleden bij OFC, red.) uit de wedstrijd zien te houden. “Ik ken hem persoonlijk van vroeger. Het wordt een bijzondere dag”, vervolgt hij. “Na afloop wordt het ook gezellig in de kantine. Op het veld moet er met het mes tussen de tanden gevoetbald worden en mag het ook best oorlog zijn, zolang we na de wedstrijd met elkaar maar een biertje kunnen drinken.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)