OFC na zinderend duel in Naaldwijk door in de beker

Woensdag stond voor OFC het bekerduel tegen competitiegenoot Westlandia op het programma. De twee ploegen maakten er in Naaldwijk een zinderende wedstrijd van, waarbij het na 120 minuten nog altijd 2-2 stond. In de penaltyserie trokken de Oostzaners uiteindelijk aan het langste eind: 3-4.

OFC speelde met een wat gewijzigde ploeg ten opzichte van afgelopen zondag tegen DEM: “Brian van der Werff is onze vaste keeper voor de bekerwedstrijden. Verder doet Soufian Akouili het goed en daarvoor wilde ik hem belonen, daarom speelde hij in plaats van Henry Opoku. Daarnaast was Deniz Aslan niet in staat om te spelen, waardoor Bilal Amarzagouio speelde”, lichtte trainer Barry Tjeertes toe.

In de eerste helft had OFC het betere van het spel en het was dan ook niet verrassend dat de ploeg al na een klein kwartier op een 0-1 voorsprong kwam via Tim Freriks. Van dicht bij tikte hij de bal binnen. Even daarvoor had Daan Boerlage al een reusachtige kopkans gehad na een voorzet van Jermano Lo Fo Sang, maar zijn inzet was op de paal beland. Na een goede eerste helft ging OFC met een 0-1 stand en een goed gevoel de rust in, wetende dat Westlandia het na rust waarschijnlijk over een andere boeg zou gaan gooien.

De thuisploeg kreeg meer grip op de wedstrijd en kwam dan ook op 1-1, nadat Mark van der Zalm zijn bewakers het bos in stuurde. Maar OFC bleef rustig en wist opnieuw op voorsprong te komen, wederom via Tim Freriks. Na knullig balverlies op het middenveld bij Westlandia kon OFC overnemen en Freriks wegsturen. Hij omspeelde de keeper en schoot de bal keurig binnen. OFC had het in de tweede helft best lastig met het spel dat Westlandia speelde en liet de thuisploeg terug komen op 2-2. Roy van der Sar kopte een vrije trap binnen. Een 2-2 stand na 90 minuten betekende verlenging. Daarin kreeg Westlandia een penalty en dus een enorme mogelijkheid om het duel te beslissen. Milan Vissers schoot het buitenkansje echter huizenhoog over. Aan de andere kant had OFC – weer met Freriks – ook een goede mogelijkheid op de winnende goal, maar hij kon de bal niet vol inkoppen.

Dus moest een penaltyserie de beslissing bieden. De eerste penalty van de thuisploeg ging hoog over, maar ook OFC miste al snel. Ook Freriks zag zijn penalty hoog over het doel verdwijnen. Maar gelukkig bood doelman Brian van der Werff letterlijk en figuurlijk redding door de derde penalty van Westlandia te stoppen. Alle andere penalty’s van OFC gingen wel raak, al was het bij de laatste nog heel spannend. De keeper zat er met de hand nog aan, maar de inzet van Bryan Ottenhoff belandde uiteindelijk tegen het net, waardoor OFC doorgaat in de beker. Daarin treft het Ajax zaterdag.

Barry Tjeertes was na afloop trots op hoe zijn ploeg gestreden had én uiteraard erg blij met zijn keeper: “Zo’n penaltyserie kun je wel aan Brian over laten. Die betrekt het publiek erbij, de scheidsrechter, de tegenstanders. Geweldig.” Veel tijd om na te genieten is er niet, want zondag wacht de uitwedstrijd bij OSS ’20 alweer: “Ik heb mijn spelers vanavond vrij gegeven en morgen gaan we ons tactisch voorbereiden op dat duel. Oss is een goede ploeg, die aanvallend sterk is, dus het wordt weer een interessant duel”, aldus Tjeertes.

VIDEO: Samenvatting Westlandia – OFC (2-2, OFC wns)

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC