Offday Nieuw West United resulteert in flinke nederlaag

Nieuw West United verloor zondagmiddag met maar liefst 0-5 van Diemen. Het elftal van trainer Abderrahman Ahannach had een totale offday en aan de andere kant scoorden de bezoekers een aantal knappe doelpunten via de counter.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag Derde Klasse C

Counters

Nieuw West United begon weliswaar goed aan de wedstrijd. Hoewel het elftal flinke druk van Diemen te verduren kreeg, wist het eenvoudig eronderuit te voetballen. Daardoor ontstonden soms gevaarlijke situaties voor de bezoekers, zeker vanwege de opkomende backs van Nieuw West United. Tot een doelpunt leidde het echter nog niet, al had de thuisploeg ogenschijnlijk recht op een penalty. De scheidsrechter zag dit echter anders en liet het spel doorgaan.

Aan de andere kant was het wél raak. Een weggeven corner van Nieuw West United zorgde voor een 0-1 achterstand. Het kwam voor Diemen als een mooi moment, want de club besloot achteruit te gaan en te loeren op de counter. Daardoor moest Nieuw West United verder forceren en gaf het tegelijkertijd ruimte weg voor de tegenaanval. Het was zo gezegd het spel dat Diemen graag speelde, waarna eenvoudig het tweede doelpunt van de middag viel.

Offday

Nieuw West United was, zeker na de 0-2, de weg kwijt. Het elftal van Ahannach kwam er niet meer uit en had overduidelijk een offday. Desondanks creëerde Nieuw West United een aantal gevaarlijke kansen. De bal werd onder meer een aantal keer vanaf de achterlijn gevaarlijk teruggelegd op inkomende mensen. De afronding was echter niet goed genoeg om te scoren. Aan de andere kant maakte Diemen nog drie doelpunten, waardoor de eindstand uitkwam op een 0-5 nederlaag voor Nieuw West United.

Rechttrekken

Ahannach was na de wedstrijd teleurgesteld. “Het zat er gewoon duidelijk niet in vandaag. Ik heb net in de kleedkamer nog gezegd: iedereen heeft recht op minimaal één offday in het seizoen. Die hebben we dus nu gehad. Verder hebben we er geen issue van gemaakt. Elke trainer gaat natuurlijk op zoek naar een aanwijsbare reden. Vorige week is spontaan bij ons een speler van het tweede elftal overleden. De familie en kinderen van hem kwamen op de wedstrijd af. Daardoor hing er bij de club een volledig andere sfeer, zowel vanochtend als in de voorbereiding naar de wedstrijd toe. Of dat er daadwerkelijk heeft ingehakt? Wellicht, dat kun je nooit weten. Maar het zal wel invloed hebben gehad.”

De trainer richt zich nu op de wedstrijd van aankomende week. “Als speler zou ik erg gebrand zijn op de volgende wedstrijd. Zeker als ik een wedstrijd zoals vandaag achter me laat, dan zou ik niet kunnen wachten op de komende wedstrijd om het allemaal recht te trekken. Dat verwacht ik ook van mijn ploeg, want het zijn stabiele jongens. Die balen ook als een stekker en zullen dit van zich af willen voetballen. Dat zijn we aankomende week dan ook zeker van plan te doen”, aldus Ahannach.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)