SDZ

Off-day voor SDZ tegen Kampong

SDZ heeft zondagmiddag op eigen veld een ruime nederlaag geleden tegen Kampong: 0-4. De bezoekers kwamen al vlot op voorsprong en bouwden dat gedurende de wedstrijd uit.

“Het was niet onze middag en we hebben gewoon terecht verloren. Kampong heeft een goed elftal, en spelers met veel individuele kwaliteiten die al 5 of soms zelfs 10 jaar samen spelen”, zo reflecteerde SDZ-trainer Thijs Sluijter na afloop. Na 6 minuten kwam Kampong al op voorsprong, een corner werd door Simon Eijkemans binnen gewerkt. Een paar minuten voor rust maakte hij uit een vrije trap ook de 0-2. “Twee goals uit standaardsituaties dat mag gewoon niet”, aldus Sluijter.

In de rust probeerde hij het een en ander om te zetten en aanvallender te gaan spelen, om te kijken of er nog een resultaat in zat. Maar dat mocht ook niet baten: “Ook dat maakte het verschil niet. We hebben de hele wedstrijd eigenlijk niets gecreëerd, misschien twee keer een half schotje op doel gehad.” Via goals van Daan Groot Zwaaftink en Berend Witteveen werd het uiteindelijk 0-4.

“Met topwedstrijden als deze hebben wij nog moeite, daarin moeten we echt de volgende stap gaan zetten. Iedereen moet het besef hebben dat dit een topwedstrijd is en dat je die op 110% inzet moet spelen. Er wordt iets anders van je gevraagd dan wanneer je tegen een ploeg uit de onderste regionen speelt”, zo zag de trainer van SDZ, die ook relativeert. “Aan de andere kant is wat we tot nu toe gepresteerd hebben gewoon heel knap. We hebben zoveel wisselingen ten opzichte van vorig jaar. We hebben tot nu toe veel complimenten gehad, de volgende complimenten moeten zijn na een goede wedstrijd tegen de grote jongens, als AFC ’34, Fortuna Wormerveer en Kampong.”

Mocht dit de laatste wedstrijd voor de winterstop zijn geweest, dan gaat Sluijter ondanks de 0-4 nederlaag van dit weekend dus met een goed gevoel de winterstop in: “We staan op een mooie plaats, maar drie punten achter de koploper. Het kan nog alle kanten op.” Als er volgende week nog wel gevoetbald wordt, gaat SDZ op bezoek bij Hoofddorp.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ