Home / Algemeen / Olaf Lindenbergh haalt kicksen uit de wilgen om OFC te helpen

Olaf Lindenbergh haalt kicksen uit de wilgen om OFC te helpen

Olaf Lindenbergh gaat weer voetballen. De inmiddels 43-jarige oud-prof was anderhalf jaar geleden gestopt bij De Dijk en werd nu door derdedivisionist OFC warm gemaakt voor een terugkeer. Alleen de officiële overschrijving kan nog een stokje voor steken voor zijn komst.

“Ik wil nog wel een halfjaar voetballen”, aldus Lindenbergh, momenteel assistent-trainer van De Dijk. “Ik heb altijd goed contact met mensen van OFC en werd deze week gevraagd. Ze waren nog op zoek naar een paar versterkingen om hun doelstelling (promotie naar Tweede Divisie, red.) te behalen. Anderhalf jaar geleden stond ik voor de keuze: assistent worden bij De Dijk of nog ergens anders voetballen. Ik koos voor het eerste, totdat dit nu voorbij kwam.”

Lindenbergh speelde vorig seizoen nog een enkele keer in het tweede elftal van De Dijk en zat, bij nood, zelfs eerder deze maand tijdens de competitiewedstrijd tegen De Treffers op de bank. “Ik ben altijd spelend lid gebleven. Daarom weet ik niet hoe het met de overschrijving werkt. Als het goed is, zijn De Dijk en OFC daarmee bezig.” Omdat hij nog altijd een contract had bij De Dijk, is een tussentijdse overschrijving mogelijk. De eerstvolgende competitiewedstrijd, tegen Quick, zal wel te vroeg komen.

De oud-profvoetballer van onder andere Ajax zegt fit genoeg te zijn. Wanneer er tijdens een training een speler tekort kwam, sprong Lindenbergh bij, en dat deed hij ook bij AZ Onder-19. “Voor mijzelf ben ik ook bezig geweest”, legt de middenvelder uit. Het is hem duidelijk wat er te wachten staat in Oostzaan. “Het kampioenschap wordt erg lastig, dus dan moet het via de nacompetitie. Er staat in ieder geval een goede groep.”

Archieffoto: Rob Beense