Omar el Aamrani (AGB) volgt zijn trainer naar buurman DCG

Omar el Aamrani speelt vanaf komende zomer aan de andere kant van Sportpark Ookmeer. De aanvaller gaat zijn trainer Senel Cebar achterna en verruilt zondag eersteklasser AGB voor DCG. Het betekent een terugkeer bij de club waar hij in de jeugd ook heeft gespeeld.

El Aamrani steekt het niet onder stoelen of banken: de factor ‘Cebar’ was in zijn keuze voor een nieuwe club belangrijk, zo niet cruciaal. “Senel is een toptrainer, ik heb altijd een goede band met hem gehad. Samen hebben we fantastische dingen meegemaakt bij AGB. Ik weet wat ik van hem kan verwachten en andersom ook. Ik heb ook met andere clubs gesproken, maar vind het een mooie uitdaging om met mijn trainer mee te gaan. DCG is een prachtige club en er ligt een goed plan om de club terug te brengen naar waar het hoort.”

De aanvaller speelde drie jaar in de jeugd van de Amsterdammers. Hij kent technisch coördinator Brian Veldhuizen goed, net zoals een aantal spelers uit de huidige selectie. “Ik weet hoe het is om voor DCG te spelen. Toen ik in de B-junioren speelde, was het eerste elftal actief in de Hoofdklasse. Het is een groot verschil met nu. Er zit genoeg kwaliteit in de selectie en ik ben ervan overtuigd dat wij volgend seizoen hoge ogen kunnen gooien. Natuurlijk hoop ik op de tweede klasse. Ik heb er vertrouwen in dat DCG erin blijft.”

Zelf strijdt El Aamrani met AGB nog voor lijfsbehoud in de eerste klasse A. “Maar wij zijn te goed voor de plek waar we nu staan”, countert hij direct als het over de elfde plaats gaat. “We hebben te vaak punten laten liggen in wedstrijden waarin we de bovenliggende partij waren. AGB hoeft zich echt geen zorgen te maken, want wij blijven er gewoon in.”

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)