Omar El Aamrani (DCG): “Cebar bewijst dat hij ware kampioenenmaker is”

Omar el Aamrani maakte afgelopen zomer samen met trainer Senel Cebar en enkele teamgenoten de overstap van eersteklasser AGB naar derdeklasser DCG. Voor de spits een terugkeer op bekend terrein en eentje waar hij zeker geen spijt van heeft.

El Aamrani speelde eerder al in de jeugd van DCG. Hij volgde Cebar van AGB naar de andere kant van Sportpark Ookmeer, samen met Kevin Coenraad, Cihan Kambur en Lesley van Dams. Veel is hierdoor hetzelfde gebleven voor hem. Zijn terugkeer bij DCG bevalt hem goed. “Zoals je kan zien aan de ranglijst”, lacht de aanvaller. “De trainer bewijst dat hij een ware kampioenenmaker is, omdat hij van niets ook weer iets kan maken. Hij verdient echt de credits.” Al wil El Aamrani niet al het succes op het conto van Cebar schuiven. “Zijn vrouw Nuray is onze teammanager en voert gesprekken met de spelers. Als er iets is, is ze er snel bij. Samen met haar man is het echt een gouden duo.”

De Amsterdammers zijn dit seizoen nog ongeslagen. Komend weekend gaat DCG op bezoek bij HBC, dat evenveel punten heeft als IVV en DCG, maar op basis van doelsaldo bovenaan staat. “HBC moet je niet onderschatten, maar je moet ze ook niet overschatten. Ik heb gehoord dat het een goede tegenstander is, een degelijke ploeg waarvan wij moeten winnen. Ik ga voor het kampioenschap en voor niets minder. Daar ben ik heel duidelijk en eerlijk over. Dan moeten we zondag HBC gewoon pakken.”

Toch wil El Aamrani niet meteen spreken van een mislukt seizoen, mocht DCG niet kampioen worden. “Als je promoveert via de nacompetitie is het niet mislukt, maar het liefst natuurlijk via het kampioenschap. Wanneer we niet promoveren, kunnen we wel spreken van een mislukt seizoen.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG