Omar el Aamrani redt ongeslagen status DCG met hattrick bij Ouderkerk

DCG blijft ongeslagen in de zondag derde klasse C. De ploeg van Senel Cebar knokte zich in het inhaalduel bij Ouderkerk met tien man goed terug van een 3-1 achterstand. Een hattrick van Omar el Aamrani zorgde voor een 3-3 gelijkspel, al lieten de Amsterdammers hierdoor wel de kans op de koppositie liggen.

Na zijn derde treffer, in de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd, kwam er een hoop ontlading los. El Aamrani schreeuwde meerdere keren ‘zoot’, het Arabische woord voor ‘goal’. “Als je het in zo’n wedstrijd omdraait, zit er wat vreugde in”, blikte de hattrickman terug. Hij had de comeback helemaal compleet kunnen maken toen hij een minuut later oog-in-oog met doelman René de Jong faalde. “Dan zal ik helemaal door het lint zijn gegaan. Door die gemiste kans voel ik mij toch een beetje de schlemiel. Ik voel mij zeker geen held.”

Weinigen hadden twintig minuten voor tijd een stuiver gegeven voor de kansen van DCG. Op dat moment keken de Amsterdammers tegen een 3-1 achterstand aan. Vroeg in het duel opende El Aamrani met een strak schot de score, na rust nam Ouderkerk de touwtjes strak in handen. Door twee treffers van Tom Straver en eentje van Kaj de Jong stond er binnen een kwartier een ruime voorsprong op het scorebord. Tel daar een rode kaart voor DCG-aanvoerder Hakim Boudchourt (trappende beweging) bij op en Ouderkerk zat in een zetel.

“Ik weet niet wat er gebeurde. Ik denk dat we een beetje nonchalant werden, we dachten er te makkelijk over”, blikte El Aamrani terug. In de 82ste minuut tekende hij op aangeven van Kevin Coenraad voor de aansluitingstreffer. De angst sloop erin bij Ouderkerk, dat in de fase daarvoor verzuimde het duel definitief te beslissen. “Als je 3-1 voorstaat, met een kwartier te gaan, moet je het gewoon over de streep trekken. Zo simpel is het”, zei Ouderkerk-trainer Lex van der Horst. “Daar moeten we van leren. De spelers zaten ook compleet stuk in de kleedkamer, dat ze het zo hadden weggegeven.”

Van der Horst zocht zelf naar verklaringen voor hoe zijn ploeg de zege kon verspelen. Onervarenheid, misschien. Pech. Persoonlijke fouten, kan ook. “Dan zijn we toch niet rustig genoeg om de wedstrijd te killen. We hebben twee punten laten liggen”, vond de oefenmeester. Toch kreeg invaller Tristan Oldenburg in de vijfde minuut van de blessuretijd nog dé kans op de drie punten. Hij trof de paal, waardoor beide ploegen met een gelijkspel genoegen moesten nemen.

Zowel Ouderkerk als DCG had, tussen neus en lippen door, moeite met het accepteren hiervan. “Over de gehele wedstrijd gezien is een gelijkspel terecht. Maar het katterige gevoel overheerst”, vertelde Van der Horst. Ook El Aamrani bleef met een ‘rotgevoel’ achter. “Al zijn we blij dat we toch een punt hebben gepakt. We hebben veerkracht getoond. Dat is ook belangrijk.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)