‘Onbekende’ Tristan Buchinhoren nieuwe trainer Kadoelen

Zaterdag derdeklasser Kadoelen heeft Tristan Buchinhoren aangesteld als nieuwe trainer. De 33-jarige oefenmeester begint komend seizoen aan zijn eerste klus als eindverantwoordelijke en volgt in Amsterdam-Noord interim-trainer Jordi van Beek op.

“Mijn handen jeukten weer na een jaar niets gedaan te hebben”, zegt Buchinhoren. “Ik was niet bekend met de club, maar werd door Benno Nihom (trainer AFC, red.) hierover getipt. Vervolgens is het best snel gegaan. Het wordt straks allemaal nieuw voor mij, dat is ook even wennen, maar ik denk dat ik ze met mijn ervaring verder kan helpen. Ik heb Kadoelen één keer zien spelen. Er is veel voetballend vermogen en er staat een jonge, leergierige groep.”

Buchinhoren maakte als spits furore in het shirt van ADO’20, HFC Haarlem, AFC, Young Boys, Ter Leede en FC Lisse. Als trainer was hij werkzaam in de jeugd van AFC en Hollandia en had hij in het seizoen 2015/16 het tweede elftal van Koninklijke HFC onder zijn hoede. “Dat was een fantastisch jaar, waarin we landskampioen werden. Ik kon het moeilijk combineren vanwege wat veranderingen in mijn werk in de koudetechniek, maar inmiddels ben ik zelfstandig ondernemer en meer tijd hiervoor.”

“Tristan is een jonge trainer en dat vinden wij heel belangrijk voor onze jonge groep”, zegt voorzitter Henk Blaauw. “Het allerbelangrijkste is dat hij geen bekende is voor de spelers. Wij wilden een trainer die helemaal fris instapt. Bovendien heeft Tristan een mooie voetbalachtergrond. Op dit moment hebben we een goede selectie voor een stabiele derdeklasser en het zou mooi zijn als we onder zijn leiding de stap naar de tweede klasse kunnen maken.”

Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)