Home / Algemeen / Ondanks gelijkspel is het goede gevoel terug bij WV-HEDW

Ondanks gelijkspel is het goede gevoel terug bij WV-HEDW

In Den Haag nam WV-HEDW het op tegen Die Haghe. Vorig seizoen eindigde de ploeg uit de Hofstad als derde in de eerste klasse van het district West II. De Amsterdamse formatie verloor de eerste twee wedstrijden van de competitie, tegen Zwaluwen 30 en Valken’68.

Na afloop van de vorige wedstrijd gaf assistent trainer Jeffrey Ruhe aan dat de technische staf terugging naar de tekentafel. Echter door blessuregevallen in de selectie moest het team toch al worden omgegooid. Kick van Aelst zakte een linie en speelde centraal in de verdediging, Junior Tiller nam zijn positie op ‘zes’ over. Vroeg in het duel kwamen de Amsterdammers op en 0-1 voorsprong. Damien de Vegt schoot de bal in de hoek binnen. In de twintig minuten die volgenden, kon WV-HEDW de tegenstander meer pijn doen. Maar de tweede treffer bleef uit. In de fase die volgde, nam Die Haghe het heft meer in handen. Een kans werd er door WV-HEDW weggeven. Assistent trainer Ruhe was tevreden over de eerste helft: “We stonden echt als een huis. De tegenstander wisselde een 4-3-3 af en toe in voor een 4-4-2, waardoor er tactisch wel iets meer van ons werd gevraagd. De mannen hebben het uitstekend opgepakt.”

Aan strijd ontbrak het niet bij de Amsterdammers. “In de rust hadden de spelers van WV-HEDW het gras tussen de tanden.We hebben dat in de tweede helft ook voorgezet.” In het tweede bedrijf kwam De Vegt tegenover de keeper, maar de score werd niet verdubbeld. Met 82 minuten op de klok kreeg Die Haghe een vrije trap, na een onhandige overtreding. Deze bal werd binnen geschoten door de Hagenaars, waardoor het spel op gelijke hoogte kwam. Vervolgens werd er nog een bal van WV-HEDW door Die Haghe van de lijn gehaald. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Na de voorgaande wedstrijden nu een punt voor WV-HEDW. Ruhe kijkt met gemengde gevoelens terug op het duel. “We verliezen eigenlijk door de 1-1. Alleen het heeft bij ‘t team wel een ommekeer teweeg gebracht. Volgende week hebben we meer spelers tot onze beschikking. De manier en intensiteit waarop we deze wedstrijd hebben beleefd, geeft ongelofelijk veel vertrouwen.” Volgende week zaterdag komt Monnickendam op bezoek op Sportpark Middenmeer. Bekijk hier de overige uitslagen in de eerste klasse zaterdag.

Archieffoto bij het artikel.

Send this to a friend