Ondermaats HBOK neemt bij Hellas Sport verkeerde afslag op ontsnappingsroute

Het seizoen van HBOK wordt met een week verlengd. De ploeg van Jan de Haze ging in de finale van de nacompetitie voor handhaving met 2-0 onderuit bij Hellas Sport. Volgende week krijgt de zaterdag tweedeklasser de laatste kans, in de verliezersfinale tegen Lopik.

De wedstrijd was amper twee minuten oud toen HBOK al tegen een achterstand aankeek. Hellas Sport-spits Kiefer Smis, de hele wedstrijd een ware plaag voor de Zunderdorpse verdediging en volgend seizoen actief voor Buitenveldert, werd onderuit getrokken door Jorrin Ubbels. De scheidsrechter vond het zwaar genoeg voor een strafschop, die Merk van Veen benutte: 1-0. De bezoekers mochten gelijk in de achtervolging. Een slap schot van Kid Ronday was geen probleem voor de doelman, Sverre Ubbels mikte over en Tim Beelen zag zijn inzet van de doellijn gehaald worden.

In de laatste minuut voor de rust ontsnapte HBOK aan een grotere achterstand. Een treffer van Van Veen, die vlak daarvoor met een vrije trap keeper Raymond Dirven tot een fantastische redding dwong, werd afgekeurd wegens buitenspel. Dat had er ook nog wel bijgekund voor de Zunderdorpers, die erg onder hun niveau speelden. Max Sajet (geschorst) werd behoorlijk gemist, want de aanvallers slaagden er niet in de Zaandamse code te kraken.

In het tweede bedrijf kwam HBOK wel iets beter in de wedstrijd. Het bleef bij een paar speldenprikjes. Precies wanneer het moment daar was om echt door te drukken in de jacht op de gelijkmaker, werd de wedstrijd stilgelegd. De scheidsrechter was geblesseerd geraakt en het duurde twintig minuten voordat de vervanging geregeld kon worden, omdat er een nieuwe assistent-scheidsrechter gevonden moest worden.

Nadat de wedstrijd weer werd hervat, kabbelde het duel een beetje voort. HBOK slaagde er niet in om nog iets te forceren en Hellas Sport had zichzelf in de tweede helft al ingezet op het consolideren van de minieme voorsprong. Vlak voor tijd sloeg Van Veen opnieuw toe door het duel definitief te beslissen met zijn tweede van de middag. Direct vanaf de aftrap kreeg HBOK nog één poging om iets terug te doen, alleen schoot Ronday huizenhoog over.

Volgende week moet er van Lopik gewonnen worden om alsnog in de tweede klasse te blijven. Die ploeg verloor met duidelijke cijfers bij BFC: 3-0. Kijk hier voor alle uitslagen en het resterende programma van de nacompetitie.