Ongelukkig Arsenal verliest met ruime cijfers van Marken

ASV Arsenal is in strijd voor nacompetitie tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. In het uitduel met Marken verloor het team van Imro Wielkens met maar liefst 4-0.

De Amsterdammers hadden in het eerste half uur van de wedstrijd het initiatief en creëerde de nodige kansen, maar ze waren niet gelukkig in de afronding. Na ruim een half uur spelen was het aan de andere kant van het veld wél raak. Luke de Waart was na een snel genomen vrije trap de doelpuntenmaker: 1-0. De achterstand kwam Arsenal in de eerste helft niet meer te boven.

In de tweede helft ging Arsenal nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, maar opnieuw was het Marken dat scoorde. Nadat de bezoekers in de verdediging een foutje maakte, zorgde Kevin Giele voor de tweede treffer. Vervolgens ging Arsenal meer risico nemen, waardoor het veel ruimtes weggaf. Het zorgde ervoor dat De Waart nog tweemaal de mogelijkheid kon aangrijpen om te scoren.

“Met zo een nederlaag is het belangrijk om nederig te blijven”, vertelde Wielkens na de verloren wedstrijd. “Toch heb ik geen slecht gevoel overgehouden aan dit duel. Gelukkig zien we teleurgestelde spelers in de kleedkamer, want het zou niet goed zijn als het andersom zou zijn. Tegelijkertijd heeft deze ploeg veel weerbaarheid om sterker terug te komen.”