Home / Algemeen / Ongelukkige strafschop kost FC Aalsmeer punten bij Westlandia

Ongelukkige strafschop kost FC Aalsmeer punten bij Westlandia

Vorige week zei Aalsmeer-trainer Cor van Garderen het na de overwinning op Te Werve (1-0) nog: de ene week zit het mee, de andere week tegen. Het uitduel bij Westlandia, de zogeheten ‘Flora Holland’-derby, werd met miniem verschil verloren: 1-0.

In het begin van de tweede helft kreeg aanvoerder Burak Sitil een voorzet ongelukkig tegen zijn hand aan. De scheidsrechter vond het voldoende voor een strafschop, die door Jasper van Dijk werd benut. “Dit is zo’n wedstrijd die je heel snel moet vergeten. We hebben goed gespeeld, alleen een strafschop die de verkeerde kant opvalt. En missen we teveel spelers. Lulinho Martins is op stage voor school, Jasper Werkhoven moest werken. Thomas Harte en Nick van der Wiel ontbraken ook. Dat zijn allemaal dingen waar ik niks aan kan doen, maar dat moet wel een keer afgelopen zijn.”

Daar kwam ook nog een hamstringblessure voor Calvin Koster bij. Hij stond oog-in-oog met de doelman van Westlandia, maar vlak voordat hij wilde schieten, scheurde de aanvaller zijn hamstring. Begin komende week wordt de ernst hiervan duidelijk. “Ondanks alles hebben de jongens het fantastisch gedaan”, vervolgt Van Garderen. Zo maakte de jonge Delano Kluft zijn basisdebuut voor de Aalsmeerders. “Ik heb genoeg leuke dingen gezien, op naar volgende week.”

Door de nederlaag zakte FC Aalsmeer wel naar de zevende plaats en werd het gepasseerd door WV-HEDW. Volgende week komt Zwaluwen’30, dat met vier punten minder één plek lager staat, op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Ton van Eenennaam

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)