Mark Steur nieuwe trainer-coach SDZ

Ongeslagen Buitenboys gaat voor promotie: “Maar we zijn er nog lang niet”

Buitenboys ging zaterdagavond in de beker met 2-0 onderuit tegen PVCV. In de competitie loopt het voor de mannen van Mark Steur echter op rolletjes. Na zeven wedstrijden spelen staat de club nog altijd op het volledige aantal punten. “Maar we zijn er nog lang niet”, benadrukt de oefenmeester.

Het bekerduel was tegen een tweedeklasser, waardoor de spelers van Buitenboys te zien kregen wat ze bij een eventuele promotie kunnen verwachten. Zover is de ploeg echter nog lang niet, want eerst moet het in een sterke derde klasse voor elkaar krijgen om bovenaan te blijven staan. “We moeten de komende weken en maanden echt een paar onderdelen verbeteren om in aanmerking te komen voor het kampioenschap. Zo moeten we goed in de organisatie blijven staan en geconcentreerd blijven voetballen, want als we nonchalant worden dan lopen we veel risico.”

Hoewel Buitenboys met een doelsaldo van +25 fier bovenaan staat in de derde klasse, waakt Steur voor onderschatting. De oefenmeester benadrukt namelijk dat het de afgelopen duels ook anders kon lopen. “We maakten echt wel eens fouten, alleen dan strafte de tegenstander deze niet af. Dat was zaterdag wel het geval, waardoor de ploeg goed kon zien hoe belangrijk het is dat we scherp blijven.”

Steur schat onder meer Buitenveldert en Wartburgia hoog in. Hij stelt dan ook dat zijn ploeg de komende weken aan de bak moet. “Wartburgia heeft niet de start als de voorgaande jaren, maar beschikt gewoon over een geweldige ploeg. Ook Buitenveldert doet het elk jaar goed en komt er ook aan. Mede door het coronajaar zie je dat sommige ploegen moeite hebben door blessures, maar uiteindelijk gaan ze het straks gewoon laten zien. De huidige competitiestand geeft een vertekend beeld. We weten echter wat ons te wachten staat.”

De Almeerse vereniging behaalde vorige week de periodetitel, waarmee Steur meer dan blij is. “Het bevestigt dat we als ploeg gewoonweg goed op weg zijn. Bovendien is het altijd leuk om een prijs te winnen, omdat dit wat doet aan het gevoel binnen de selectie en de druk voor het behalen van promotie wat afneemt. We hebben voor het einde van het seizoen in ieder geval een toegangskaart om het te proberen.” Steur benadrukt tegelijkertijd dat Buitenboys voor het kampioenschap wil spelen. “Daar gaan we zeker voor. Aan de andere kant behalen we die niet zomaar. Dan moeten we de komende weken eerst een goed resultaat neerzetten tegen onze concurrenten.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)