Onherkenbaar FC Aalsmeer binnen twintig minuten kansloos in Rotterdam

FC Aalsmeer had zich vast een betere start van het nieuwe jaar gewenst. De ploeg van Cor van Garderen ging op bezoek bij Xerxes/DZB, dat slechts één plaats hoger staat, kansloos onderuit. Na twintig minuten keek de zaterdag eersteklasser tegen een 2-0 achterstand aan, wat ook de eindstand was.

Beide tegentreffers kwamen behoorlijk knullig tot stand. Eerst ging doelman Colby Harmon in de fout bij een op het oog makkelijke prooi, liet de bal uit zijn handen glippen en de alerte Osvaldo de Pina wist hier dankbaar gebruik van te maken: 1-0. Vlak daarna zag de Almeerse defensie er opnieuw niet goed uit. Ruben Rietdijk werkte de bal slecht weg, Sander Aznar Martinez liet zich kinderlijk eenvoudig opzij zetten en Mo Ajarai passeerde Harmon met een schuiver voor de 2-0.

Er waren nog geen twintig minuten gespeeld en FC Aalsmeer keek al tegen een achterstand aan die het vanwege het matige spel ook niet meer kon overbruggen. De gasten mochten zelfs dankbaar zijn dat een minuut na de 2-0 Xerxes/DZB het naliet nog verder uit te lopen. Een terugspeelbal van aanvoerder Burak Sitil op zijn doelman was veel te zacht, Ingmar Maayen onderschepte deze en omspeelde Harmon, maar Rietdijk was er net op tijd bij om met een sliding een derde tegentreffer te voorkomen.

De Aalsmeerders waren onherkenbaar en kregen het niet voor elkaar om de doelman van Xerxes/DZB in de hele wedstrijd één keer serieus uit te testen. Het ontbrak aan vertrouwen en dreiging voorin. De thuisploeg vond de 2-0 voorsprong halverwege al voldoende en nam een stuk gas terug, wat de wedstrijd er zeker niet aantrekkelijker op maakte.

“Jasper Werkhoven moest er voor de rust geblesseerd uit, ook Wouter Winters viel uit en we waren al niet op volle sterkte door blessures..”, zei Cor van Garderen na afloop. “De openingsfase was niet goed, door twee persoonlijke fouten komen we 2-0 achter, maar daarna hebben de jongens keihard gewerkt om toch nog terug te komen in de wedstrijd.”

Door deze nederlaag lijkt FC Aalsmeer af te moeten haken voor de strijd om de bovenste plaatsen. Na dertien wedstrijden bezetten zij de zesde plek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.