Onmachtig DCG loopt tegen eerste seizoensnederlaag aan

DCG heeft het eerste competitieduel op het nieuwe kunstgras, dat zaterdag in gebruik werd genomen, verloren. Op Sportpark Ookmeer werd het tegen Kampong 0-1. Daardoor is DCG na drie competitieduels in de zondag tweede klasse B nog altijd zonder zege. De eerste twee competitieduels werden gelijk gespeeld.

Siemen Eijkemans bezorgde DCG een slechte start. De speler van Kampong was er in de tiende minuten als de kippen bij toen Desmond van de Moot de bal losliet, na een listig schot. De doelman van DCG kon echter weinig aan de vroege tegentreffer doen. De Amsterdamse verdediging zag er bij de 0-1 beroerd uit.

Ondanks de vroege achterstand rechtte DCG direct de rug en werd het gelijk gevaarlijk, maar tot irritatie van het thuispubliek werd een Amsterdamse inzet van de lijn gehaald.

Daarna ontspon zich een duel met wat kansjes over en weer, maar echt grote mogelijkheden bleven in eerste instantie uit. Tot aan de vijftigste minuut. Toen lobde Gary Bouwmeester de bal op mooie wijze over de keeper en prikte hem in de goal. Helaas voor hem had de arbiter al gefloten wegens vermeend buitenspel.

Foto Mario Wormhoudt | Volgens de arbiter scoort Gary Bouwmeester in buitenspelpositie.

Daarna kwam de formatie van trainer Danny van de Moot tot twee keer toe goed weg na een kopbal van de gasten. Eerst was Eijkemans dicht bij en daarna Daan van der Ster.

Doordat DCG in leven bleef, werd het in het laatste kwartier uitermate spannend en klopten de Amsterdammers op de deur. Zo stuitte Samir Bouttar, de verdediger die als stormram mee naar voren ging, op de benen van Rik Schrurs. De Kampong-doelman bezorgde zijn ploeg daarmee een punt: 0-1.

Foto Mario Wormhoudt | DCG-verdediger Samir Bouttar (l) stoomt op, maar kan het verschil niet maken.

,,We kennen Kampong en weten dat het een heel fysiek en geslepen ploeg is, die bij een voorsprong de boel dichtgooit. Daarom baalde ik van de snelle achterstand, want dan zijn zij op hun best. Voor rust kwamen we onze afspraken niet na en zetten we niet genoeg druk op de bal”, zei DCG-trainer Danny van de Moot na afloop.

,,De enige goal was een fout van mijn laatste man, die ging dribbelen terwijl ik roep dat hij dat niet moet doen. Dat gebeurt, het is 0-1. In de tweede helft zetten we wel genoeg druk en kregen we de mogelijkheden, maar dan moet je wel de goal maken. Dat is ons probleem op het moment”, beseft Van de Moot.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s  Mario Wormhoudt. (klik hier voor alle foto’s)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG