Onmachtig Purmersteijn onderuit tegen SJC

Purmersteijn ging zondagmiddag op eigen veld onderuit tegen SJC uit Noordwijk. Al na 6 minuten keek het tegen een achterstand aan. Daarna zakte SJC meteen in en loerde het op de counter, wat het succesvol deed.

Na de 0-1 was het meeste balbezit voor Purmersteijn, maar dat leidde niet tot veel kansen. Alleen Timo Polman kwam tot een schot, dat door de keeper van SJC goed gepareerd werd. Ook SJC liet aanvallend weinig meer zien en hanteerde veel de lange bal.

In de tweede helft waren beide ploegen slordig en werd er wederom weinig gecreëerd. Een kwartier voor tijd waren het de bezoekers die op 0-2 kwamen. Na slecht verdedigen kon de bal over doelman Nick van Santen gelobt worden. Even later kreeg Mylan Polman vanwege praten zijn tweede gele kaart en was het helemaal een kansloze missie geworden voor Purmersteijn. Mo El Bouziani probeerde met zijn wissels toch nog iets te forceren, maar slaagde daar niet in. Al kreeg Purmersteijn vlak voor tijd nog wel een 100% kans op de aansluitingstreffer. Luke Abelskamp werd neergelegd in het strafschopgebied, waarna de bal op de stip ging. De inzet van debutant Mircle Elstak was echter te zwak.

Donderdagavond treedt Purmersteijn tegen vierdeklasser OFC zaterdag aan in de districtsbeker. Terwijl de rest van de Hoofdklasse dit weekend vrij is, haalt Purmersteijn het duel met Velsen zondag in. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Hoofdklasse Zondag A