Home / Algemeen / Onnodig gelijkspel voor DCG bij hekkensluiter FC Jeugd

Onnodig gelijkspel voor DCG bij hekkensluiter FC Jeugd

Op bezoek bij FC Jeugd in Ede heeft DCG onnodig gelijkgespeeld. Het duel eindigde in 2-2.

“In de eerste helft was er eigenlijk niet zoveel aan de hand. We kwamen op voorsprong na een actie van Lesley van Dams, die de bal veroverde op onze eigen helft er vervolgens Noureddine Harrouni bereikte. Vanaf de rechterkant schoot hij de bal diagonaal in en was het 0-1. We hebben zelf nog wat kansjes gehad en weinig weggegeven”, aldus Senel Cebar over de eerste helft.

Maar na rust ging het mis voor DCG, bij een terugspeelbal op doelman Marcel Ons. Hij wilde de bal aannemen, maar dat ging niet goed, waardoor de inkomende Anass Lahnine er zomaar 1-1 van kon maken. “Een dramatische goal”, aldus Cebar. DCG was even van slag en liet de thuisploeg ook op een 2-1 voorsprong komen via Ahmet Kilic. DCG kreeg daarna kansen op de gelijkmaker, maar het duurde even voordat die ook viel. In de 85e minuut viel de 2-2 toch. Na een fraaie actie werd de bal vanaf de achterlijn voorgegeven richting Van Dams, die het afrondde.

Er volgden acht minuten blessuretijd waarin DCG de kans kreeg om alsnog voor de zege te gaan, maar het wist niet meer te scoren, tot verbazing van de trainer: “Als sommige jongens wat scherper of minder zelfzuchtig waren geweest, denk ik dat we in de blessuretijd nog wel 4 goals hadden kunnen maken.” Cebar baalde dat DCG alweer punten liet liggen tegen FC Jeugd: “Aan het begin van het seizoen speelden we 1-1 en nu weer 2-2 tegen een ploeg die laatste staat. Het is doodzonde dat wij het tegen deze ploegen laten liggen.”

Volgend weekend is DCG vrij, daarna wacht in de midweekse speelronde de nieuwe koploper: Theole. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b