Onnodige fouten kosten WVHEDW punten bij CSW

WVHEDW is er in de zaterdag eerste klasse A niet in geslaagd om de overwinningen op Marken en Vitesse Delft een goed vervolg te geven. De ploeg van Kees Oostermeijer verloor op bezoek bij CSW met 2-1. Het zakt hierdoor naar de zevende plaats op de ranglijst.

WVHEDW begon goed aan de wedstrijd in Wilnis. De Amsterdammers hadden pech dat een lobje van Ruben Loeve en een schot van Ashraf Azzouz over gingen. WVHEDW zette CSW onder druk en kreeg een aantal corners die net niet tot succes leidden. Hierna kwam CSW iets onder de druk vandaan en kreeg het ook een grote kans die niet benut werd. Na ongeveer een half uur spelen kwam CSW tegen de verhouding in op voorsprong. Bram Bode profiteerde van een fout achterin bij WVHEDW en zette de thuisploeg op voorsprong: 1-0.

WVHEDW was echter niet van slag van de tegengoal en rechtte snel de rug. Ruben Loeve kopte een prachtige voorzet van Guus Tennekes tegen de touwen: 1-1. In het vervolg van de eerste helft bleef WVHEDW de betere ploeg, maar keek het bij rust toch tegen een achterstand aan. Guus Tennekes werkte de bal ongelukkig achter Jordy Heimens.

Trainer Kees Oostermeijer baalde na afloop van de tegengoals in de eerste helft. “We waren de betere ploeg, maar geven door onnodige persoonlijke fouten twee doelpunten weg. Hierdoor liepen we constant achter de feiten aan en maakten we het onszelf erg moeilijk.”

Dat het moeilijk werd, bleek in de tweede helft. CSW trok zich terug en WVHEDW moest proberen om de hechte defensie van de thuisploeg te kraken. Dat leidde in het eerste kwartier nog niet tot grote kansen. “Zij zakten in en wij hadden moeite om openingen te creëren. CSW verdedigde met hand en tand en loerden alleen nog maar op de counter.”

In het vervolg van de tweede helft kreeg WVHEDW wel kansen op de gelijkmaker. Guus Tennekes had echter geen geluk in de afronding en Dennis Darnley had pech dat zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. WVHEDW zette in de slotfase alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar het mocht niet baten. Een uithaal van Daan Walraven werd uit de bovenhoek getikt en een kopbal van invaller Berend Schoute ging net naast. “Het zat vandaag niet mee. We speelden zeker niet slecht, maar doen onszelf door persoonlijke fouten tekort.”

Foto Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)