Home / Hoofdklasse A zondag / Onnodige nederlaag voor Purmersteijn bij SJC
Purmersteijn

Onnodige nederlaag voor Purmersteijn bij SJC

In verband met het 100-jarig bestaan van SJC werd het duel tussen SJC en Purmersteijn al op zaterdag gespeeld. De ploeg van Martin van Ophuizen reisde met een vrijwel fitte selectie af naar Noordwijk en moet alleen nog de komende maanden Kevin Owusu Asare missen. Na ruim 90 minuten voetbal in Noordwijk was er veel ongeloof in de ploeg en staf van Purmersteijn en kon de ploeg het alleen maar zichzelf aanrekenen dat er geen resultaat werd gehaald tegen een zeer matige tegenstander deze middag.

De wedstrijd begon vrij rommelig en onrustig van beide kanten, maar was het wel duidelijk wat de strategie was van SJC deze middag. De start was voor de Purmerenders dramatisch. Na een terugspeelbal in de opbouw naar Stan Zoetebier nam de keeper teveel tijd en werd zijn trap geblokt door Wesley Haasnoot, die volop door jaagde waarna hij de bal in het lege doel kon werken. Zo stond het na 7 minuten al 1-0.

Purmersteijn ging in deze fase mee in het spel van de thuisclub, maar na 15 minuten herstelde de ploeg zichzelf. Het initiatief lag in deze wedstrijd duidelijk bij Purmersteijn en SJC werd met goed positiespel achteruit gedrukt. Bij SJC schroomde men niet om elke bal achterin op te ruimen en zonder doel naar voren te schieten. Purmersteijn wist echter ook niet echt gevaarlijk te worden, waar SJC dat na een klein half uur wel lukte. Een schot werd geblokt door Joey Mers. Even later kreeg ook Purmersteijn een mogelijkheid na een goede aanval, maar het schot van Mak Trezner ging rakelings voor het doel langs. Zo werd het rust met een 1-0 stand.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Purmersteijn maakte het spel, de thuisploeg zakte in. Na tien minuten kregen de Purmerenders een vrije trap vlakbij het strafschopgebied. Luke Abelskamp bracht de bal in en de scheidsrechter zag een overtreding op Genairo Promes. Daardoor ging de bal op stip. Abelskamp ging opnieuw achter de bal staan, maar schoot deze op de paal. Na ruim een uur moest Nathan Sibilo naar de kant met een lichte blessure en kwam Martijn Riemersma erin. 

Even later kwam uit een spaarzame uitval van SJC de 2-0 tot stand. Purmersteijn wisselde Job van de Meulen voor Rowan Meijer en probeerde de druk op te voeren, maar tot echte uitgespeelde kansen kwam het niet. Sterker nog, SJC kwam zelfs op 3-0 door wederom een onnodige goal. In een scrimmage kwam de bal tot twee keer toe van de lat terug en kopte de alerte Abbas Al Tamimy de 3-0 binnen. Met nog een kwartier op de klok was de wedstrijd gespeeld en kon niemand aan Purmersteijn zijde geloven dat deze wedstrijd zo uit handen was gegeven . Met nog een laatste wissel in de 75ste minuut, Marlon Amankwah voor Mak Trezner, kwam Purmersteijn nog 1 keer goed door maar stuitte Timo Polman op de keeper van SJC. Volgende week TAC’90 thuis en kan de ploeg zich weer revancheren.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse Zondag A

Send this to a friend