Onnodige valse start voor TOB bij SDOB

Het is TOB niet gelukt om de goede serie van voor de enorm lange winterstop (15 punten uit de laatste 5 wedstrijden) een goed vervolg te geven. In het winderige Broek in Waterland werden de noord-Amsterdammers hard afgestraft voor het missen van een groot aantal opgelegde kansen.
De gasten schoten uit de startblokken, met name over de linkerkant waar Esterno Vreugd een aantal keer goed door kwam. Zijn voorzetten misten echter de richting waardoor het goede begin geen kansen opleverde. SDOB herstelde de organisatie snel, wat de wedstrijd meer in evenwicht bracht. Maar mogelijkheden bleven aan beide kanten uit. Na ruim 20 minuten dacht TOB op voorsprong te komen na een goede actie op rechts van José Bebeto Ngeze, die een afgemeten voorzet afleverde aan spits Paul Bekker. Die kopte op zijn beurt goed tegendraads in maar tot verbazing van alles wat TOB was verdween de bal aan de verkeerde kant van de paal en bleef het 0-0. Niet veel later was het wederom TOB dat met Moamar Heerenveen oog in oog kwam te staan met SDOB doelman Remco Bouwman. Op zijn beurt drong hij de TOB aanvaller naar buiten en hield zo zijn doel opnieuw schoon. Net voorbij het half uur mocht de thuisploeg de eerste kans noteren en die sloegen wel onverbiddelijk toe. Een diepe bal van achteruit kwam al dan niet in buitenspelpositie bij de goed weglopende Rick Boes, die niet twijfelde en de 1-0 in de verre hoek voorbij Giorgio Kuiper schoot.

Direct vanaf de aftrap kreeg TOB de uitgelezen mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken toen Ngeze ongehinderd op Bouwman af kon lopen. Maar de SDOB doelman was tot twee maal toe de winnaar van dit duel. Na het missen van deze kans leek de moed de TOB-ers in de schoenen te zinken en werd SDOB de bovenliggende ploeg. De formatie van trainer/coach Nick van der Bunt drong steeds meer aan en kwam op slag van rust nog bijna op 2-0, toen Maarten Spits zijn schot via de binnenkant van de paal uit het TOB doel zag blijven. Zodoende bleef het bij rust 1-0.
Alle goede bedoelingen van de gasten ten spijt verdubbelde SDOB binnen tien minuten in de tweede helft de score door Eros Balsing en deze 2-0 verlamde de TOB-ers. De Amsterdammers bleven strijden voor een beter resultaat, maar de voorhoedespelers werden niet of nauwelijks bereikt waardoor de thuisploeg nooit meer echt in de problemen kwam. Aan de andere kant deelde de club uit Broek een aantal speldenprikjes uit maar de achterhoede van TOB bleef na deze tweede tegentreffer overeind.
Het niveau van de wedstrijd daalde in rap tempo en daar brachten ook de wissels aan beide kanten geen verandering in. Met nog een kwartier te spelen kregen de blauw-witten nog twee goede kansen via Ngeze en Jaouad El Ghazaoui maar alleen opduikend voor Bouwman werden ook deze kansen niet verzilverd. Het was alleszeggend dat in blessuretijd SDOB-er Thijs Jesse na ongelukkig balverlies van Vreugd op het middenveld nog een maal op Kuiper af kon lopen en ook deze mogelijkheid het TOB doel trof, 3-0.
De herstart van het voetbalseizoen werd voor de Amsterdammers zodoende een bijzonder pijnlijke, daar waar SDOB de tweede positie en zo de aansluiting bij de koploper behield. De formatie van trainer/coach Remco van Twiller moet zich komend weekend op het eigen Sportpark Oostzanerwerf  zien te revancheren tegen Blauw Wit W. SDOB gaat op bezoek in Amsterdam-Noord bij De Meteoor.
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB