Home / Algemeen / Onsia (HBOK) blijft positief ondanks zevende nederlaag op rij
Foto: Rikus de Lange

Onsia (HBOK) blijft positief ondanks zevende nederlaag op rij

Voor de zevende keer op rij ging HBOK onderuit, maar trainer Marc Onsia ziet licht aan het einde van de tunnel. De zaterdag tweedeklasser liet zien minstens gelijkwaardig te zijn aan BOL. Het leverde echter geen punten op, waardoor de Zunderdorpers naar de twaalfde plaats zijn gezakt: 4-2.

Het begon nog zo goed in Broek op Langedijk. Tom de Lange kopte zijn ploeg na achttien minuten aan de leiding: 0-1. Vier minuten later maakte BOL-topschutter Sietse Brandsma gelijk. Hij kreeg de bal met wat geluk op zijn scheenbeen, waardoor de bal met een vreemde curve buiten het bereik van doelman Raymond Dirven in het net belandde: 1-1. “Echt een typisch pech-doelpunt”, aldus Onsia. “Als je onderin staat, gaan zulke treffers er altijd in, en scoren wij juist moeilijk.” Zo eindigde vlak daarna een vrije trap van Niall Raben tegen de paal en in de rebound schoot Yorin Ubbels de bal in het zijnet.

Pas in de slotfase liep BOL in een tijdsbestek van tien minuten van 1-1 uit naar 4-1. Brandsma bezorgde zijn ploeg de voorsprong, waarmee HBOK de zoveelste tik te verwerken kreeg. “Spelers hielden zich niet meer aan de afspraken, gingen elkaar in de weg lopen. Twee counters daarna en de wedstrijd in beslist”, zei Onsia over de treffers van Timon Plak en Steven Glas. In de voorlaatste minuut deed Kid Ronday nog iets terug namens de gasten.

“Wij waren gelijkwaardig, misschien zelfs beter”, vond de oefenmeester. “Het wordt wel tijd dat wij eens een wedstrijd winnen, om het positieve gevoel te krijgen. Maar vergeet niet dat wij een waslijst aan blessures hebben. Een overwinning voor de winterstop zou fijn zijn, anders kunnen we in het nieuwe jaar met een aantal spelers die terugkeren met een schone lei beginnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s Rikus de Lange

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)