Ontketend IVV bespaart Zwanenburg dubbele cijfers

IVV heeft het seizoen in de zondag derde klasse C afgesloten met een klinkende 8-0 overwinning op hekkensluiter Zwanenburg. De ploeg van Gerrie Breugem kan op die manier vol vertrouwen toewerken naar de nacompetitie om via die weg alsnog te promoveren.

De rode lantaarndrager, die al zeker was van nacompetitie voor lijfsbehoud, was geen partij voor de Landsmeerders. Vanaf het begin was IVV overduidelijk de betere. Zwanenburg-doelman René Jonker had bij pogingen van Jeffrey Wilders (lat) en Roy Bussman (paal) het geluk dat het aluminium redding bracht, maar werd in de 24ste minuut alsnog gepasseerd door Terzo Stemerdink. Nog voor de rust zorgde Bas Bijvoet na een goede combinatie met Davey de Haze voor de 2-0.

In de tweede helft ging het hard met de scoringsdrift van de thuisploeg. Bovendien zakte het lood in de schoenen van Zwanenburg nadat Bryan Molenaar er al snel 3-0 van maakte. De Haze benutte een penalty voor de 4-0, Jeffrey Wilders was tweemaal trefzeker, invaller Dylan van Os pikte ook zijn doelpuntje mee en stelde in de slotfase De Haze in staat om de eindstand op 8-0 te bepalen. Dubbele cijfers bleven de bezoekers uiteindelijk bespaard.

De Landsmeerders hebben op die manier de derde plek veiliggesteld en nemen het volgende week in de nacompetitie op tegen de Amersfoortse tweedeklasser Quick 1890. Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag derde klasse C.