ONTKNOPING: SCPB’22, Sporting Martinus of toch ZSGOWMS? Wie pakt de titel in zondag 2b?

Zondag 14 mei, moederdag! Maar ook de beslissende fase van het seizoen met een geweldige kraker in 2b. De komende periode wordt bepaald wie er kampioen wordt en welke teams degraderen. Maar wat gebeurt er als het puntenaantal precies gelijk is? Voor dit seizoen geldt dat bij een gelijk puntenaantal de rangorde wordt bepaald door het doelsaldo.

Volgens de rekenmeesters ligt SCPB’22 op koers om de titel in de zondag tweede klasse te winnen. Met nog drie duels te spelen heeft de ploeg uit Badhoevedorp de beste papieren; de meeste punten, plaats twee als het gaat om minst gepasseerde verdediging, ook plaats twee als het gaat om meest productieve aanval. Dat maakt dat ze per doelsaldo een gaatje hebben geslagen ten opzichte van hun concurrenten. Eén keer gelijkspelen, tegen Martinus, hoeft dus geen probleem te zijn. ‘Gewoon’ drie keer winnen en de titel is een absolute zekerheid voor Hijzelendoorn cs.

scpb generiek

‘SCPB’22 favoriet? Dat hangt er maar vanaf’

Toch lijkt het prematuur om alvast een feestje in Badhoevedorp voor te bereiden. Niet alle modellen zijn zó optimistisch over de kansen van de ploeg van Danny Hijzelendoorn. Het resterende programma is trouwens voor geen van de kanshebbers een ‘walk in the park’, met teams die strijden voor het halen van nacompetitie tegen directe degradatie, of voor een periodetitel. Een nadere blik op die voorspelling leert dus dat er hier en daar wat nuances bij geplaatst kunnen worden. Wij zetten de scenario’s voor je op een rij.

De titelfavoriet voor dit moment, SCPB’22, heeft zo op het oog in Martinus a.s. zondag de absolute kraker in het verschiet. Sweers vs. Jurka, Hertog vs. De Bruijn, wie gaat Dinkgreve afstoppen? Wie vervangt de geschorste Siem Klok bij Martinus? Gaat publiekslieveling Misumi vlammen? Is Leenen bij SCPB weer op de brommer? Of pakt Mike Ruijter de hoofdrol zondag? Gaat Pel het verschil maken? Yannick Rosenboom zal zijn Martinus-doel schoon willen houden, ten koste van alles. Verhoek, die Martinus maar wat graag in de luwte zet, staat weliswaar achter in punten maar heeft nog altijd zicht op promotie als de titel niet gepakt wordt. Immers, Martinus weet zich al verzekerd van een heerlijk toetje omdat het een periodetitel op zak heeft. Wie zit er zondag het meest relaxed op de bank? Tom Verhoek of Danny Hijzelendoorn? De komende dagen zal er heel wat geschoven gaan worden op de tactische borden van de twee bevriende coaches. Want winnen, dat willen ze allemaal.

14/5: SCPB – Sporting Martinus (14.00 uur)

21/5: ROAC – SCPB (14.00 uur)

Ma. 29/5: SCPB – KDO (14.00 uur)

Sporting Martinus

DIOS is gedegradeerd, Hooglanderveen kan nog wel een paar punten, ondanks de periodetitel, gebruiken.

14/5: SCPB – Sporting Martinus (14.00 uur)

21/5: Sporting Martinus – DIOS (14.00 uur)

Ma. 29/5: Hooglanderveen – Sporting Martinus (14.00 uur)

ZSGOWMS

Ook nog geen uitgemaakte zaak. De achtervolger moet sowieso zelf blijven winnen en hopen op misstappen van SCPB en Martinus. Een gelijkspel zou in het onderlinge treffen gunstig uitpakken voor ZSGOWMS. DCG, tegenstander op de laatste speeldag, staat op pole-position voor de derde periode. Die kunnen zich in drie wedstrijden geen misstap veroorloven. ZSGOWMS wacht sowieso een heet middagje op maandag 29 mei.

14/5: ZSGOWMS -KDO (14.00 uur)

21/5: DSOV – ZSGOWMS (14.00 uur)

Ma. 29/5: ZSGOWMS – DCG (14.00 uur)

Archieffoto’s: Jos Spitteler

Kijk hier voor het complete programma en de stand in zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!