Ontluisterende nederlaag HBOK tegen koploper BOL

In de zaterdag tweede klasse A is HBOK tegen een ontluisterende nederlaag aangelopen. De ploeg van Jan de Haze verloor met maar liefst 2-8 van koploper BOL. HBOK kan door deze nederlaag en de overwinning van Arsenal op DVVA nacompetitie bijna niet meer afwenden.

HBOK begon op eigen veld slecht aan de wedstrijd tegen BOL, dat vorige week verrassend gelijk speelde tegen hekkensluiter Castricum. De ploeg uit Broek op Langedijk wilde duidelijk iets rechtzetten en ging ook goed van start. Na ruim twintig minuten spelen stond het al 0-2 door goals van Jan Biersteker en Sietse Brandsma. De bezoekers namen geen gas terug en ruim vijf minuten voor rust tekende Rene Rootlieb voor de 0-3

HBOK moest door de grote achterstand op zoek naar een treffer en liep daardoor in het mes. Op de counter kon BOL met twee spelers op doelman Rutger de Haas af en Brandsma maakte zijn tweede van de middag: 0-4. Een paar minuten later deden de Zunderdorpers via spits Kid Ronday voor rust toch iets terug: 1-4.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. BOL controleerde de wedstrijd en liep een kwartier na rust uit naar 1-5. Jack Schoon stuurde Brandsma met een fraaie steekpass op De Haas af en de aanvaller tekende voor zijn hattrick door de doelman te omspelen en de bal eenvoudig binnen te schuiven. Brandsma was een ware plaaggeest voor de thuisploeg, want drie minuten later kon hij opnieuw alleen op De Haas af. Met een lobje verschalkte hij de doelman: 1-6.

Na de 1-6 werd BOL wat slordiger. Ronday profiteerde van een fout van doelman Snoek. Snoek speelde de bal zo in de voeten van Ronday, die wel raad wist met het buitenkansje: 2-6. De laatste tien minuten van het duel waren toch weer voor de koploper. Brandsma bediende Koen Tros met een goede voorzet en Tros schoot de 2-7 binnen. Het slotakkoord was een minuut voor tijd voor invaller Steven Glas: 2-8.

Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)