Home / Zaterdag 3b / Ook Amstelveen walst over Blauw-Wit heen

Ook Amstelveen walst over Blauw-Wit heen

Amstelveen heeft de tweede wedstrijd van het seizoen wel winnend afgesloten. Werd vorige week nog verloren van Kadoelen, zaterdag was Blauw Wit het slachtoffer van de dadendrang van de mannen van Edwin van Maas. Bij rust stond het al 4-0 in het voordeel van Amstelveen. Na rust liepen zij uit naar 7-1. Toby Correia was de grote man bij Amstelveen met vier goals. Vorige week verloor Blauw-Wit met 13-2 en ook afgelopen weekend dus een grote nederlaag voor de ploeg van Jan de Haze.

Amstelveen begon voortvarend aan de wedstrijd en na twee minuten stonden zij al op voorsprong. Michael Coster zag van eigen helft de keeper erg ver voor zijn goal staan. Hij schoot vanaf een metertje of 50 op goal, maar zijn inzet stuiterde via de paal weer terug in het veld. De doorgelopen Toby Correia tikte de bal simpel binnen. Acht minuten later was het weer Michael Coster die aan de bassi stond. Nu met een steekpass op Robert Lesmeister die knap aannam en de bal binnenschoof. Met een 2-0 voorsprong werd Amstelveen slordig in zijn spel en kreeg Mehdo Borhim zelfs een aardige kans op de 2-1, maar zijn inzet ging hopeloos naast. Na ruim een half uur kwam Amstelveen op 3-0. Nu was het achterin bij Blauw Wit niet helemaal lekker georganiseerd en kon Casper de Vetten de bal simpel binnentikken. Twee minuten later kwamen de Amstelveners op 4-0, toen Toby Correia goed aannam en knap afrondde. Met 4-0 gingen de ploegen de rust in.

Na rust hetzelfde beeld. Amstelveen dominant en Blauw Wit dat probeerde tegen te houden. Na bijna 10 minuten in de tweede helft de eerste goal. Pim Rive speelde zich goed vrij en dacht de 5-0 binnen te schieten. Gelegenheidskeeper Amin Acharrab wist nog te stoppen, maar Toby Correia was ook hier weer scherp en tikte de 5-0 binnen. Na ruim een uur spelen stond het alweer 6-0. Reshad Haidairi stuurde Jaïr Cruden weg, hij haalde de achterin en gaf strak voor op de inkomende Toby Correia met een 6-0 voorsprong als resultaat. Toen Khalid Charif na zijn tweede gele kaart mocht vertrekken was het wachten op de dubbele cijfers. Die kwam er niet, want Amstelveen mistte kans op kans om de score te verhogen. Kort voor tijd was het zelfs Moussaka Boussafa die zelfs de 6-1 mocht binnen schieten. In blessuretijd zette Jaïr Cruden Amstelveen nog op 7-1 en daarna was het snel klaar.

Aanstaande zaterdag gaat Amstelveen op bezoek bij JOS Watergraafsmeer en krijgt Blauw Wit Kadoelen op bezoek.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b 

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

 

Send this to a friend