Home / Algemeen / Ook Boi Postma (AFC’34) gaat trainer Jethro Abram achterna naar Hoofddorp

Ook Boi Postma (AFC’34) gaat trainer Jethro Abram achterna naar Hoofddorp

Boi Postma is de derde speler die komende zomer de overstap maakt van AFC’34 naar competitiegenoot Hoofddorp. Bij de zondag eersteklasser komt de 23-jarige rechtsback trainer Jethro Abram en ploeggenoten Stefan Smal en Kobina Plange tegen.

Momenteel verblijft Postma voor een uitwisselingsproject van zijn studie European studies in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Daar voetbalt hij ook in een competitie met alle universiteiten. “Het is best een leuk niveau. Hier heb ik wel geleerd om een duel niet te schuwen”, glimlacht hij. “In de winter ben ik voor twee maanden terug naar Nederland gekomen en een paar wedstrijden gespeeld met AFC’34. Deze zomer kom ik weer terug om mijn studie af te maken. Dan ga ik ook in Amsterdam wonen.”

Op het moment dat hij voor even terugkwam, belandde de verdediger tijdens de winterstop in een crisissituatie bij AFC’34. De club had plotseling besloten te stoppen met prestatievoetbal op zondag, zonder dat de spelers dit aan zagen komen. “Dat sloeg er echt in. Ik speel sinds de D1 bij AFC’34, het is wel mijn club geworden. De mededeling voelde alsof de club ophoudt met bestaan. Je eerste elftal vertegenwoordigt toch de club. Wonderbaarlijk genoeg zijn er mensen opgestaan om alles te redden. Maar dat kwam pas op gang toen ik weg was. Daarvoor wilde ik eigenlijk al duidelijkheid hebben en dat konden zij mij niet geven.”

Foto: Jose Mol

Veel spelers verkeerden in onzekerheid over volgend seizoen. Postma vroeg zijn huidige trainer Jethro Abram om tips, nadat hij zelf door een paar lagere clubs uit de regio Alkmaar werd benaderd. “Jethro zei tegen mij: kom met mij mee. Dat was eerst voorzichtig, maar daarna heb ik er toch over nagedacht. Vervolgens hebben we het serieus besproken en ik vond het wel leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Van Jethro heb ik begrepen dat er bij Hoofddorp iets meer ambitie is om te presteren. Dat heeft mij overtuigd, want ik wil niet ergens onderaan bungelen.”

Bovendien wordt de vleugelverdediger bij zijn overstap vanuit Alkmaar naar Hoofddorp vergezeld door Stefan Smal en Kobina Plange. “Zij wisten ervan en hebben ook gezegd dat ik mee moest komen. Het is fijn dat ik daar bekende jongens tegenkom, maar het wordt zeker geen AFC’34-kliekje. We hebben los van elkaar voor een nieuw avontuur gekozen.”

Naast Postma heeft de eersteklasser ook Tom Kok (AFC A1), Dilivio Linger (ZSGOWMS) en Noah Marti (EDO) aangetrokken voor volgend seizoen. Het aantal nieuwelingen komt daarmee op zeven.