Ook Cihan Kambur bewandelt weg van AGB naar DCG

Cihan Kambur is komende zomer de vierde die de oversteek maakt van AGB naar DCG. De 27-jarige middenvelder achtervolgt trainer Senel Cebar en ploeggenoten Omar el Aamrani en Kevin Coenraad naar de sportparkgenoot, die momenteel strijdt voor lijfsbehoud in de zondag tweede klasse.

Kambur overwoog eigenlijk te stoppen. Hij is bezig met een verhuizing naar Almere en krijgt zijn eerste kindje. Toch liet hij de aanbiedingen op zich afkomen. Vierdeklasser IVV was daar één van, maar daar had hij zijn twijfels over. “Senel gaf vervolgens aan mij er graag bij te hebben bij DCG. Ik voel me goed bij hem en ga lekker met hem mee.” Na de seizoensafsluiting bij AGB, waar afscheid werd genomen van Cebar en bijna de hele selectie, gaf Kambur in de nacht zijn ja-woord aan DCG.

Ook al had hij de keuze lange tijd geleden gemaakt: vertrekken bij AGB valt hem zwaar. “Ik heb er een nieuwe familie bijgekregen. AGB was mijn tweede huis. Stuk voor stuk zijn het vrienden van mij geworden. Ik kan ze elk moment bellen en weet zeker dat ze voor mij klaarstaan. Na acht jaar wil ik ook kijken hoe het bij een andere club is.” Bovendien speelde zijn vrouw een rol in het besluit om door te gaan met voetballen. “De zondag is voor haar ook een uitje. Zij vindt juist dat ik door moet gaan nu het nog kan. Over een paar jaar is het voorbij.”

De middenvelder kwam acht jaar geleden over van Ankaraspor. Die stap heeft goed uitgepakt en daar had Kambur zeker geen spijt van. “Misschien wordt dit ook zo’n stap. Kevin en Omar zijn goede vrienden van mij en zij hebben zeker een rol gespeeld in mijn keuze. Van de huidige selectie ken ik alleen de laatste man, Enes Eldemir. Maar dat maakt niet uit. Ik kan vaak met iedereen goed opschieten en vind snel mijn rol in de groep.”

Foto: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)