Ook Damien Simson gaat naar De Volewijckers: “Deze kans wil ik niet laten liggen”

De Volewijckers blijft zich roeren op de transfermarkt. Damien Simson komt na dit seizoen over van vierdeklasser Nieuw West United. In Amsterdam-Noord wordt hij herenigd met een aantal bekenden uit zijn periode bij DWS.

De dertigjarige spits wil graag op zaterdag gaan voetballen. “Ik heb een dochter van drie en dan kan ik op zondag leuke dingen met haar gaan doen. Daarnaast heeft De Volewijckers een mooi plan. De club wil omhoog en die ambitie spreekt mij erg aan. Bij deze club wil ik zeker paar jaar blijven in tegenstelling tot voorgaande jaren. Toen liep het net even anders, maar dat wil ik nu niet.” De oud-speler van DCG, DWS en Zeeburgia komt volgend jaar zijn vrienden Ed Nyarko (DWS) en Issam el Bakkali (SDZ) tegen bij De Volewijckers “Het is altijd leuk om met vrienden op niveau te spelen, dus die kans wil ik ook niet laten liggen.”

Dit jaar is de spits nog niet echt los met vijf doelpunten. Wel staat Nieuw West United bovenaan in de zondag vierde klasse E. “Mijn doel is om afscheid te nemen met een kampioenschap. Dat het met de doelpunten dit seizoen nog niet echt wil lukken, komt door wat kleine blessures, maar ook onze manier van spelen. Voor het voetbal dat wij spelen ben ik belangrijk en daarom denk ik ook dat De Volewijckers bij mij is uitgekomen.”

Naast Simson heeft De Volewijckers nog drie versterkingen bekendgemaakt. Geronimo Comvalius en Jimmy Chapman volgen hun huidige trainer Mitchell Haijen van het tweede elftal van De Dijk en ook Zamorano Bourne (DWS) zal volgend seizoen in het shirt van de derdeklasser te zien zijn.

Tekst: Jesper Roele
Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!