Ook in de competitie wint Ajax van VVSB

Voor de tweede keer in een kleine twee weken stonden Ajax en VVSB tegenover elkaar. Eerst in de voorronde van de KNVB-beker, nu in de Derde Divisie Zaterdag. Na de 4-1 in de beker werd het in de competitie 3-1.

De eerste tien minuten waren rondom slordig van beide partijen, maar vlak daarna deelde Ajax een eerste speldenprikje uit. VVSB moest ingrijpen en Jelmer Vijlbrief verwerkte een voorzet tot corner. Die werd door Tristan Buis net over gekopt. Ajax kwam daarna wat beter in de wedstrijd en bij de eerste echte kans was het gelijk raak. Uit een voorzet van Michel van Aggele schoot Jip Bartels diagonaal in de verre hoek. Tien minuten later was Bartels dichtbij zijn tweede goal, maar zijn schot spatte uiteen op de binnenkant van de paal. De rebound van Eyong Enoh ging maar rakelings naast. Ajax domineerde en werd een minuut of vijf voor rust beloond. Tristian Buis werd neergelegd door Richelo Fecunda en de bal ging op de stip. Bartels maakte zijn tweede goal van de middag.

VVSB kwam vervolgens gretig uit de kleedkamer, maar Ajax gooide de wedstrijd vrij snel op slot. Met een steekbal wist Kaj de Jong Tristan Buis te bereiken, die er 3-0 van maakte. Pas rond minuut zeventig kon VVSB wat terug doen, toen Puck Postma het hoofd van Danny Bakker vond: 3-1. Ajax kwam daarna wat meer onder druk te staan, maar kreeg via De Jong en Timo van Roemburg ook kansen om de marge weer drie te maken. In de slotfase kopte Ivan Spijkstra een voorzet van Luuk Slegt nog bijna achter zijn eigen doelman, maar die kon de bal ternauwernood over tikken.

Wederom een thuiszege voor Ajax dus, dat thuis uitstekende cijfers op de mat legt. In uitwedstrijden is het allemaal nog wat minder, maar Ajax mag daar volgende week bij Excelsior ’31 in Rijssen verandering in proberen te brengen.

Tekst: Marcel Wagenmakers