Ook tegen Buitenveldert een overwinning voor Amstelveen Heemraad

Amstelveen heeft de uitwedstrijd tegen Buitenveldert met 2-1 gewonnen en doet goede zaken. Bij rust stond de ploeg uit Amstelveen met 0-1 voor door een doelpunt van Ralph Groenteman, maar was aanvoerder Jaïr Cruden kwijtgeraakt die tegen twee gele kaarten aan was gelopen. Na rust zette Boaz Blommestein Amstelveen op een 0-2 voorsprong. Vlak voor het eind van de reguliere 90 minuten kon Luke Merrill zijn ploeg nog hoop geven op een punt, maar Amstelveen had alles onder controle en bleef eigenaar van alle drie de punten.

In een hecht collectief heeft Amstelveen eigenlijk de hele wedstrijd Buitenveldert op de knieën gehad. Zij mochten de bal hebben, maar Amstelveen bleef alert op kansen. Het grootste gevaar van Buitenveldert lag in de corner. De inzwaaiende ballen waren bedoeld voor de grote mannen van Buitenveldert, maar Boaz Blommesteijn en Robin Tromp heersten achterin. De grootste kans was nog voor Schadrac Leijgraaff die perfect werd aangespeeld door Finnian Broekhuizen, maar hij schoot voorlangs. Na een half uur spelen kwam Amstelveen op 0-1. Shaquille Djairin tikte door op Ralph Groenteman en die draaide langs zijn verdediger en klopte Ruben Geervliet in de korte hoek. Zeven minuten later kreeg Amstelveen een grote mogelijkheid op de 0-2. Zakaria Madrane stond achter de bal bij een vrije trap, zo’n 10 meter buiten de 16 en hij zag Ibrahim Uwamahoro starten. De pass was op maat maar Uwamahoro stuitte op Ruben Geervliet, Vlak voor rust moest Amstelveen met 10 man verder. Een snelle counter van Buitenveldert werd iets wat ruw onderbroken door Cruden met een overtreding op Salaheddine Benzizar en hij mocht eraf met twee keer geel. Met 0-1 gingen de ploegen de rust in.

De tweede helft gaf veel balbezit aan de kant van Buitenveldert te zien, maar ook een oppermachtig Amstelveen. Met 10 man hield het eenvoudig Buitenveldert onder controle. Buitenveldert wilde wel, maar kon gewoon niet. Amstelveen stond goed achterin, het middenveld was daar waar het moest zijn en kwam ook nog eens, driekwart wedstrijd, op 0-2. Een corner van Zakaria Madrane werd onderkant lat ingekopt door Boaz Blommestein en met een beetje hulp van Ruben Geervliet rolde de bal over de lijn. Dat Luke Merrill vlak voor tijd de 1-2 mocht binnenschieten was voor de statistieken. De 1-2 overwinning werd met grote vreugde binnengehaald door Amstelveen en de deceptie bij Buitenveldert was groot. Voor de tweede keer op rij geen punten in 2023.

De competitie is halverwege en volgende week begint de terugronde. Amstelveen Heemraad krijgt VSV op visite en Buitenveldert treft laagvlieger SCPB ’22. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!