Ook Wartburgia kan Olympia Haarlem niet van winst af houden

Ook Wartburgia is er niet in geslaagd gedoodverfde kampioen Olympia de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen.

De nummer drie van de ranglijst begon goed in de inhaalthuiswedstrijd tegen de koploper. Een scherp indraaiende corner van David van Paridon werd al na 5 minuten van dichtbij binnengelopen door Mitchell Vorstman. Daarna ontspon zich een vermakelijk schouwspel van hoge voetbalkwaliteit. Bij vlagen lieten beide ploegen in het lentezonnetje goed voetbal zien. Olympia kwam in de 12e minuut op gelijke hoogte door een goed ingeschoten penalty van Jeffrey van den Berg. Daarna ging het spel over en weer, maar toonden de bezoekers zich slagvaardiger bij de spaarzame kansen die ze kregen. In de 28e minuut kopte Frank Schilder knap raak na een perfecte voorzet van Sidney Schmeltz. Een paar minuten later was de aangever zelf afmaker na een goede aanval door het midden. De 1-3 ruststand was zeker gezien het aantal kansen geflatteerd, maar was tegelijkertijd ook een lesje in effectiviteit voor de gastheren.

Na rust was het snel gedaan. Al in de 47ste minuut draaide Schmeltz knap weg bij zijn verdediger, zette het op een lopen en rondde beheerst af. Wartburgia gaf niet op en kreeg het betere van het spel. Er kwamen halve en hele kansen en in de 56ste minuut scoorde Gijs Oostermeijer met een lekker afstandsschot uit de rebound van een vrije trap. De thuisclub zette nog een tandje bij maar miste wat geluk om nog dichterbij te komen. Olympia dendert af op een ongeslagen kampioenschap, Wartburgia op de nacompetitie om te promoveren.

Tekst: Frank van Paridon