Oosterhoff verruilt SCPB ’22 voor ODIN ’59

Al zijn hele leve speelt Gianni Oosterhoff bij SCPB ’22 (voorheen Pancratius), maar deze zomer maakt hij de overstap naar ODIN ’59.

Patrick van Leeuwen, tot deze winter trainer bij SCPB ’22, loopt komend seizoen zijn UEFA-A stage bij ODIN ’59. Maar het balletje begon al eerder te rollen voor Oosterhoff: “Arjan de Zeeuw, die komend seizoen trainer is bij ODIN, is nu trainer bij Vitesse ’22. Toen we tegen hen speelden dit seizoen hoorde ik al dat hij mijn naam had opgeschreven. En toen een paar weken geleden bekend werd dat Patrick assistent wordt, kwamen we weer in contact. “Ik ken Patrick al heel lang, vanuit de jeugd en hij was ook assistent toen ik debuteerde in het eerste van Pancratius. Ik heb dus eerst met hem contact gehad en daarna ben ik op de club in gesprek geweest, ook met Arjan. Uit dat gesprek sprak veel vertrouwen en ik heb daarna al snel de keuze gemaakt om ervoor te gaan”, vertelt Oosterhoff.

Hij besefte dat dit het goede moment is om de stap te maken: “Ik had in de winterstop ook al aan de club laten weten dat ik om me heen wilde kijken. Ik ben net 27 geworden en als dan de kans komt om het hogerop te proberen, is dit het moment. Ik zou het ook niet doen als ik zou denken dat ik het niveau niet aankan. Ik ben benieuwd hoe het zal zijn op een niveau hoger, met een team waarin veel Divisie-ervaring is.”

De verdediger kijkt dus uit naar zijn nieuwe uitdaging, maar baalt ook dat hij SCPB ’22 hoogstwaarschijnlijk met degradatie zal verlaten. De ploeg is hekkensluiter in de Eerste klasse A. “Dat is natuurlijk lastig. Het is een teleurstellend seizoen. Zeker na vorig jaar, waarin we zoveel wonnen met leuk voetbal en kampioen werden.”

“Dit seizoen wil ik er in ieder geval nog alles uithalen om zoveel mogelijk punten te pakken met SCPB ’22. Ik wil het graag goed afsluiten. En ik ga sowieso een keer terugkeren in dit shirt, want Panca is gewoon m’n thuis.”

Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)