Home / Algemeen / Oostermeijer (De Dijk): “Als je niks gewend bent, hoef je ook nergens bang voor te zijn”

Oostermeijer (De Dijk): “Als je niks gewend bent, hoef je ook nergens bang voor te zijn”

De Dijk staat dit seizoen voor een hels karwei. Met een volledig nieuwe spelersgroep van gemiddeld zo’n 22 jaar, weinig ervaring en zonder budget in een competitie vol grootmachten uit het amateurvoetbal. Dat weet Kees Oostermeijer, de nieuwe trainer van de zaterdag derdedivisionist, ook.

Inmiddels zijn ze zo’n zes weken bezig met voorbereiden. Begonnen met een grote groep van 35 nieuwelingen – alleen Damien Menzo is uit de oude selectie overgebleven – wordt er langzaam toegewerkt naar een vaste basis. Oostermeijer en zijn assistent Viggo Waas, allebei overgekomen van eersteklasser WVHEDW, hebben bewust iedereen een eerlijke kans gegeven. Elke dinsdag wordt er door de volledige groep getraind, op donderdag vindt er een selectie plaats om naar de wedstrijd van het eerste of tweede elftal toe te werken. “Zoals het eigenlijk hoort. Iedereen kan zich op deze manier bewijzen en een plekje afdwingen, juist nu iedereen op nul is begonnen.”

Oostermeijer kreeg een goede indruk van de spelers die hij tot zijn beschikking heeft. De afgelopen weken werd er gewonnen van ZOB (tweede klasse), Fortuna Wormerveer en Magreb’90 (allebei Hoofdklasse). Alleen Hoofdklasser Volendam bleek te sterk en vanavond (dinsdag) is het laatste oefenduel tegen DEM. “Dat is het niveau waar wij goed op kunnen oefenen. Iedereen heeft zich kunnen laten zien, het zijn gretige jongens. Natuurlijk zal er een schifting plaatsvinden, want we moeten wel op Divisie-niveau acteren. Dan gaat het om handelingssnelheid, technisch vermogen en mentaliteit. Er is veel jong talent en dat moet een samenhangend team worden. Het teambelang is het belangrijkste. Dat gaat steeds iets beter.”

Komend weekend worden de Amsterdammers in het kader van de TOTO KNVB Beker voor het eerst geconfronteerd met het niveau dat hun te wachten staat. Harkemase Boys-uit is gelijk een zware testcase. “Dat is een derdedivisionist die jaren op dit niveau acteert. Een goede ploeg die weet hoe het werkt. Wij weten dat we tegenstanders zullen treffen die qua budget mijlenver van ons vandaan staan, met een enorme entourage. Dat is een uitdaging voor onze jongens. Maar als je niks gewend bent, hoef je ook nergens bang voor te zijn.” En hij kan het niet vaak genoeg zeggen: handhaving blijft echt het doel voor de degradant.

Archieffoto Jan Vonk

Send this to a friend